20 januari 2019

Min Eurovision-säsong har premiär i kväll!


Trogna läsare av denna blogg vet att jag, förutom en hel massa annat, är en sjukligt insnöad schlager-nörd!

I kväll påbörjar jag min Eurovision-säsong. Spanien har sin nationella final med start kl 22.00!

Jag vet; Fullt så insnöad kanske jag inte är eftersom några andra länder redan hunnit med att välja representant till Tel Aviv i maj men i kväll blir första gången för säsongen då jag har möjlighet att följa en nationell final.

Spanien gör som de gjort de senaste åren. I något som de kallar ”Operación Triunfo”, liknande Talang, har de sållat ut ett gäng ungdomar som i kväll gör upp om resan till Israel.

Sedan rullar det på med flera nationella finaler under de närmaste veckorna.

Snart är det dags för den svenska Mello-säsongen att börja. Är inte särskilt imponerad av de redan presenterade artisterna där många tillhör en förgången tid medan andra tror sig vara stjärnor trots att de saknar all form av erfarenhet.

De svenska deltävlingarna kommer att vara lika många till antalet som de, tyvärr, varit under alltför många år.

Den 23 februari går en sådan deltävling av stapeln men då må Christer Björkman förlåta men det blir inspelning. 
Samtidigt den lördagen har Danmark sin final och detta brukar vara en höjdare för alla oss som gillar när nytt blandas med gammalt. I Danmark brukar de ofta ha ett mellanspel där äldre schlagerstjärnor får framföra sina gamla godingar och visa att de fortsatt är att räkna med.

Kanske ska vi därför inte räkna bort Ann-Louise Hansson, Arja Saijonmaa eller Jan Malmsjö som alla ställer upp i Mello. Särskilt som SVT i år meddelat att barns röster inte ska få väga lika tungt som de senaste åren. Hur SVT nu ska kunna hålla koll på det?

Men nu slår jag upp ett glas Cava, fixar till några Gambas al ajillo och förbereder mig för en spännande kväll från spansk TV.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar