6 januari 2018

Politiker sjukt usla på att sjukanmäla sig!

Så här års snoras, nyses, rosslas och feberfrossas det. Särskilt påtagligt är det i rusningstrafik i kollektivtrafiken. Varje resa är en kamp för att, åtminstone försöka, hålla bakterie- och virusangreppen borta från den egna lekamen. För gudarna ska veta att de flesta av våra medmänniskor har förträngt att hålla för mun och näsa när de blir nys- och hostnödiga! Det är bedrövligt!

Än värre lär det bli efter denna helg då skolor och dagis öppnar igen.

Att läsa i media att våra statsråd, med ett undantag, inte sjukanmält sig en enda dag kanske är symptomatiskt på samhället i stort. Ingen vill drabbas av det sura karensavdraget på lönen.

I det kommunikationssamhälle vi lever i numera är det många, som kan stanna hemma men ändå påstår sig ”arbeta”, som meddelar sina kollegor eller undersåtar att de, minsann, ”nås på mobilen” eller ”arbetar hemifrån.”

Att de i själva verket lider vinterkräksjukans helveteskval och inte är kapabla att fatta ett enda vettigt beslut är inte något som någon annan ska få ha en synpunkt på.

Visserligen är våra heltidspolitiker utan anställning i vanlig bemärkelse och enligt regelverket i tjänst dygnet runt och året runt.

Däremot är det patetiskt att inte fler än förre sjukvårdsministern Gabriel Wikström (S) sjukanmält sig en endaste dag! Regeringen är helt enkelt ett extremt dåligt föredöme som vill få oss att tro att de är arbetskapabla trots feberfrossor, spyhinkar, diskbråck, njurstensanfall och hjärtproblem.

Det sistnämnda föranleder mig att ställa en ganska enkel fråga till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht som tillbringade några sommardagar på sjukhus efter en hjärtinfarkt; Vilka beslut fattade du, och hur nåbar var du, under ballongsprängningen?

Nästa gång ett statsråd uttalar sig idiotiskt blir det lätt att konstatera att han/hon troligen är dålig men saknar sjukdomsinsikt eftersom människan anser sig vara i tjänst och inte har sjukanmält sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar