27 januari 2018

Nyheter som vi inte fick kännedom om!

Detta har hänt det senaste dygnet utan att någon svensk media, mig veterligt, rapporterat om saken:

Kabinanställda och piloter vid Norwegian förlorade i norsk domstol och deras arbetsgivares moderbolag behöver inte ta något som helst arbetsgivaransvar. I stället hamnar ansvaret långt ut i dottersällskap under Norwegians stora och märkliga parasoll av företag.

En domstol i Bryssel dömer resekoncernen TUI att hosta upp 40 tusen Euro, 32 av dessa till kunder som begärt ersättning för en flygförsening. Kunderna krävde ersättning enligt gällande EU-regelverk men TUI påstod att flygförseningen var resenärernas egna fel då extra säkerhetskontroller hade skett vid avresan från Karibien. Bra dömt av domstolen i Bryssel och tröttsamt med flygbolag och charterarrangörer som inte bara kan betala ut det vi kunder har rätt till när något går åt pipsvängen.

Argentinsk polis genomförde under fredagen husrannsakningar hos landets marin. Anledningen är att man vill se om det finns komprometterande information som kan hjälpa till i utredningen angående den försvunna ubåten.

Städerna Amsterdam, Barcelona, Madrid, Wien, Paris, Reykjavik, Krakow och Bryssel vänder sig till EU-kommissionen för att försöka få till hårdare regelverk kring privatuthyrning av bostäder via Airbnb, Booking.com och liknande sajter. Det handlar om att städerna vill komma åt anonyma uthyrare som hyr ut sina bostäder mer än de tillåtna 60 nätter per år.

I Japan har det första F35A Stealth-flyget någonsin nu stationerats. Detta på Misawa-flygbasen, i landets nordöstra del. Planet, och dess efterföljare som inom kort levereras, ska sättas in i spaningsuppdrag mot, och skydd mot angrepp från, Nordkorea.

Som svar på att Venezuela i torsdags utvisade den spanske ambassadören så svarar nu Spanien genom att ge den venezuelanske ambassadören respass från Madrid.

I en gemensam aktion i västra delarna av Indiska Oceanen har australiensiska och nyzeeländska styrkor lyckats lägga beslag på närmare ett ton heroin.

I Nya Zeeland har myndigheterna utfärdat ett flertal varningar sedan skyfall i kombination med extremvärme skördat dödsfall. Temperaturer på runt 40 grader drabbar delar av landet under helgen.

Kunder hos det nyzeeländska flygbolaget Air New Zealand rasar efter att bolaget avbokat konfirmerade och slutbetalade flygbokningar, gjorda via ett flertal bokningssajter. Ett påstått ”mänskligt” fel gjorde biljetterna billigare än vad de borde ha varit. Bolaget lär ha fått tusentals samtal och mejl från upprörda kunder jorden runt.

Minst 38 fall av gulsot har upptäckts på Mallorca. Smittan tros ha sitt ursprung på en krog i Palma, en krog som tillåtits fortsätta att hålla öppet medan myndigheterna utreder vad som gått snett.

Gambias forne diktator Jammeh kan komma att utlämnas från Ekvatorialguinea, där han sedan några månader vistas i exil. En kommission i Gambia väntas fatta beslut inom kort om Jammeh ska begäras utlämnad för att ställas inför rätta för brott begångna under hans envälde.

Se där ett antal nyheter som i min värd borde ha klarat nålsögat vid svenska nyhetsredaktioner och därmed kommit svenska nyhetskonsumenter till del.

Visst, det finns många som precis som denne bloggare tar del av nyheter ur ett internationellt perspektiv helt på egen hand. Samtidigt finns det många i Sverige som säkerligen tror att det som inte rapporteras aldrig har hänt. Under det senaste dygnet har en hel del, som aldrig borde ha fått passera de jourhavande nyhetsredaktörerna, rapporterats i svensk media medan annat, möjligen med högre dignitet, helt nonchalerats. Det är svårt att förstå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar