8 januari 2018

Fyra tjejer i stället för tre killar i ESC!

När Eurovision Song Contest senast avgjordes, i Kiev, var det tre tramsiga grabbar, varav ingen kunde prata begriplig engelska, som var programvärdar. Det var nästintill olidligt att se dem och kisspauserna blev många när de skulle babbla.

Den som trodde att blivande värdlandet Lissabon lärt sig en läxa får genast tänka om.

I maj blir det fyrtal i damer på scenen!

För att bräcka tre killar behövs det fyra tjejer, eller?

Filomena Cautela kallas skådespelare i presentationen på Eurovision.tv. Oklart vad hon agerat i men det påpekas, som merit antar jag, att hon lämnade Portugals röster ifjol.

Sílvia Alberto har varit värdinna i Disneyklubben och ledde Portugals version av ”Idol” för 13 respektive 14 år sedan.

Daniela Ruah har en smula mer skinn på näsan. Som skådis spelar hon i NCIS Los Angeles. Hon borde också kunna snacka hyfsad engelska, född i Boston som hon är och med studier i London bakom sig.

Catarina Furtado är också en hyfsat framgångsrik tjej som bl a varit goodwillambassadör för FN sedan år 2000 och drivit kvinnofrågor framgångsrikt. Hon utsågs till ”Woman of the year” i GQ Magazine 2013.

Jag minns uppgivet Petra Medes fantastiska soloprestation en gång som programledare och tänker att fyra tjejer som pratar (läs skriker) i munnen på varandra kan göra att även 2018 års ESC blir ett ohyggligt lidande. Det är bara att hoppas att låtarna är bra!

I maj får vi veta! 

1 kommentar:

  1. Bävar för allt kacklande ... Det känns också en smula omodernt med fyra programledare, men Portugal vill kanske slå på stort när de äntligen tog hem vinsten?

    SvaraRadera