10 januari 2018

Reformera blodgivningen genast!

Zappar runt på nätet efter nyheter för att kolla vad som händer i världen, sånt som tar tid för svensk media att berätta om.

Hamnar på israeliska Jerusalem Post och fastnar för en artikel om blodgivning, ett ämne jag många gånger haft åsikter om i min blogg.

DN:s forna ledarskribent, numera kolumnist på Expressen, Hanne Kjöller och DN:s Ulrika By har på olika sätt genom åren undvikit, eller jublat över, det faktum att en homosexuell person måste vänta 12 månader på att få lämna blod medan en heterosexuell dito bara behöver avvakta i tre månader.

I Israel sker nu det jag påstått varit möjligt i Sverige sedan länge men som fortsatt är ett stort no-no!

Med moderna vetenskapliga tester går det snabbt att avgöra om en person är HIV-smittad eller ej. Någon 12-månaders karens är inte alls nödvändig.

I Israel har därför tidigare försvarsanställda, heterosexuella, dränerats på blod och soldaterna har stått för 25 % av landets blodgivning.

Detta ändras nu! Äntligen!

HBTQ-samhället välkomnas som blodgivare och nyimmigrerade, av alla sexuella läggningar, välkomnas också. Utan att ha väntat i 12 månader efter det senaste kopulerandet!

Nu väntar jag på att Sveriges regering och andra ansvariga snarast begriper att den vetenskapliga utvecklingen kommit betydligt längre än vad de vill tro.

Vi är många som är beredda att donera blod, till en blodtörstig sjukvård, men som inte tillåts göra detta.

Det är dags att Sverige avpolletterar stenålderstänket och hakar på den vetenskapliga utvecklingen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar