28 januari 2018

IKEA gjorde det ekonomiskt möjligt att möblera mången lägenhet

Kanske kan det kallas för någon slags självskadebeteende men med stigande ålder finner jag allt större njutning av att inhandla platta paket och skruvandes, muttrandes och svärandes försöka mig på att få innehållet att passa ihop på avsett vis.

Under lördagen lämnade Ingvar Kamprad jordelivet och möjligtvis håller han just nu på att montera ihop änglavingarna han säkerligen tog med sig i ett särskilt fint och platt paket!

Kanske har han också inlett utbildningen i ledar- och entreprenörskap för toppskiktet på andra sidan. Det där om att hålla sams, att göra människor glada och att erbjuda en arbetsplats som många ser som sin favoritarbetsgivare.

Bortsett från några korkade politiska uppfattningar och bortsett från pengahanteringen i stiftelseform som gjort ifrågasättandena många genom åren så är det bara att konstatera att en av världens främsta entreprenörer någonsin nu har satt upp den egna stängtskylten.

Jag tror vi är många som har Ingvar att tacka för att vi hade ekonomiska möjligheter att inreda det första egna boendet en gång i tiden. Med åren har vi fortsatt att handla av bara farten då IKEA erbjuder prisvärda produkter för alla.

Jag hoppas att företaget kommer att fortsätta att drivas i samma anda och fortsätta att ge mängder av människor runt jorden ett arbete som ger mat på (IKEA-) bordet.

Tack Ingvar för en praktfull livsgärning! Jag lyfter på hatten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar