25 november 2017

Metoo kan leda till kulturell kollaps!

Metoo-upproret rullar vidare och snart har alla de yrkeskategorier jag tidigare menade skulle uppröras ha upprörts. Saknar fortsatt sotarmästarna…

Utan att förminska betydelsen av de övergrepp som skett så tror jag även fortsättningsvis att det snart kommer något slags bakslag.

Hela Kultursverige är i uppluckringstillstånd och knappt hinner jag tänka tanken att detta kommer att få följder, inte bara på kulturprofiler av olika kön utan också på hur vi ser på kulturen som helhet.

I dagens Expressen kan vi läsa att en kulturdebatt rasar sedan några dagar i Storbritannien. Detta efter att småbarnsmamman Sarah Hall krävt att barnboken Törnrosa ska bannlysas och troligen helst eldas upp på ett gigantiskt kulturens megabål.

Anledningen är att stackars Törnrosa inte är kapabel att lämna samtycke till prinsens kyss då hon befinner sig i ett hjälplöst tillstånd! Jag tror jag smäller av!

Självklart! Får inte Pippis pappa ha den titel han har så ska Törnrosa bort!

Hur är det egentligen med Snövit? Är inte hon olämpligt utnyttjad av dvärgarna (får man säga dvärg?)? Eller är det hon som utnyttjar de kortväxta? Förbjud!

”Den fula ankungen” måste ju vara uttryck för den värsta sortens mobbing.

I filmgömmorna finns det åtskilliga exempel på verk som snarast måste skickas till något smältverk! Stackars Dagmar Ebbesen som tvingades utstå förnedringen att spela huvudrollen i filmen med den nedvärderande titeln ”Vi hemslavinnor!”

”Hets”, med Stig Järrel som en av de värsta filmpennalisterna genom historien, måste ju också genast förstöras.

Hur ska våra barn, de yngre generationerna, själva kunna dra slutsatser om vad som är lämpligt eller inte lämpligt om de tvingas ta del av sådan ”skit?”

Listan på kulturella verk som är helt degenererande kan göras hur lång som helst!

I morgon, 26 nov, är det förresten exakt 75 år sedan storfilmen ”Casablanca” hade världspremiär. Är inte Humphrey Bogarts rollfigur lite väl kränkande mot Ingrid Bergmans dito och borde filmen alls få finnas kvar till eftervärlden?

Kräk i kulturvärlden (och annorstädes) ska, såklart, sättas på plats. Risken är att kulturvärlden, i övrigt, som följd dock riskerar att förinta sig självt. Bra eller dåligt låter jag dig som bloggläsare få bedöma på egen hand!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar