15 september 2017

Vänstern vill rasera Svenska Kyrkan!

Det vore en gigantisk överdrift att påstå att valkampen och informationsutbudet inför söndagens kyrkoval varit överväldigande eller informativ. Långt ifrån gudomlig helt enkelt!

Av födsel och ohejdad vana är jag fortsatt medlem i Svenska Kyrkan och kommer att gå till vallokalen på söndag.

Kyrkorummet är för mig, som tror på annat än en snubbe från Palestina och hans farsa, fantastiskt! Jag respekterar de som tror på det som svenska kyrkan förmedlar och budorden är ju inte direkt oöverkomliga.

Mången konsert har jag avnjutit i kyrkor runt om vårt land och ibland, i behov av att stilla få meditera, är kyrkan en rofylld plats att samla kraft i.

Att veta hur jag ska rösta har varit tämligen svårt att få grepp om. Det har ju, som sagt, inte varit informationsöverflöd.

Själv fann jag att den kristna tidningen Dagen hade ett test. Genom att svara på 20 frågor får den som testar ett hum om vilken konstellation i kyrkovalet som ligger närmast det egna tyckandet. Så nu har jag bilden klar över vilka röstsedlar jag ska plocka på mig på söndag.

Av ren nyfikenhet beslöt jag mig att titta närmare på den grupp jag tycks sympatisera minst med. Jag och de hade gemensamma åsikter i bara 8 % av frågorna.
ViSK, Vänstern i Svenska kyrkan, vill ha en kyrka som ”är öppen för alla oberoende av tro” och ”mångkulturellt öppen.”

Jag undrar hur detta skulle kunna bli? Ska den svenska kyrkan i vänsterns regi ha representanter från världens alla religioner i sin ledning? Vad ska predikas och på vilket språk?

Vänstern förnekar sig inte! Alla ska formas i en och samma form och den som sticker ut från mängden ska troligen få en fatwa utfärdad över sig!

Nej, ViSK vill uppenbarligen att kulturvärden och kyrkor ska bannlysas och ett rent sovjetiskt, ateistiskt, samhälle ska uppstå.

Jag kommer aldrig att förstå mig på de som försöker begränsa valfriheten och själv hoppas jag kunna fortsätta besöka kyrkor,  i olika typer av samfund, tro på en del och bortse från annat och finna ro och njutning i vackra kyrkobyggnader ämnade för alla. Fast inte det vänsterns ”alla" utan alla de som respekterar den tro som utövas där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar