24 september 2017

Antidemokrater och fotboll tär på polisresurserna!

Polishelikoptern hovrar över Stockholms södra närförorter och, uppskattningsvis, ett hundratal kravallutrustade poliser står stridsberedda.

Som så många gånger förr, alltför ofta, tänker jag att nu har nog ändå helvetet kommit till Sverige!

I själva verket handlar det om en fotbollsmatch! Något som borde vara en fest, om än en sorgefylld sådan för de anhängare vars lag kanske förlorar.

I nästa vecka ska polisen ta en dust med nazister, som högst troligt kommer att mötas av vänsterextremisterna i AFA, i Göteborg, i samband med bokmässan, och i mitten av november väntar ett EU-toppmöte i samma stad. Vem minns inte upploppen sommaren 2001?

Räcker det inte nu?

Jag har, tyvärr, inget bra förslag på hur motsatta åsikter ska bemötas i en demokrati som Sverige men borde inte alla vi, i alla fall majoriteten av skattebetalare, som efterlyser en polis som borde få arbetsro och ägna sig åt att förhindra skjutningar, våldtäkter, rån, bilbränder och gud-vet-vad, kunna kräva att resurserna tillåts användas på ett rimligare sätt?

Har vi inte fått nog? Är anarki verkligen svaret på alla frågor? Är alla mått ännu inte mer än rågade?

Är det så här vi verkligen vill ha det?

Det är hög tid att alla ägnar en stund åt eftertanke, även de som helst föredrar att sätta på sig knogjärn. Tiden kommer att komma ikapp alla onda krafter och på ålderns höst kommer ni, dagens upploppsivrare, att gräma ihjäl er över svunna tider då ni betedde er som de svin ni då tilläts vara för att resten av folket inte förmådde stoppa er!

Eller är det nu vi, som påstår oss vilja bättre, har fått nog?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar