17 september 2017

Ryanair kommer med ny bortförklaring!

För bara några dagar sedan meddelade flygbolaget Ryanair att de ställer in ett stort antal flygningar. Då hette det i en förklaring från bolaget att de ville komma tillrätta med de stora problem med punktligheten som de haft på sistone.

I dag kommer Ryanair med en ny förklaring, något bl a BBC berättar om.

Nu heter det att semesterårets förläggning har ändrats och att detta medfört att ohyggligt många piloter, alldeles för många, har semester just nu. Ryanair påstår att de själva har ”messed up” hela situationen.

För bara tio dagar sedan kunde konkurrenten Norwegian, inte så lite skadeglatt, konstatera att de lyckats värva 140 av Ryanairs piloter under den stora rekrytering då norrmännen ska anställa 400 nya cockpitmedarbetare.

Jag tänker att Ryanairs problem i dag ”bara” beror på dålig personalpolitik som gjort att de anställda flyger och far till konkurrerande bolag.

Ju fler bortförklaringar irländarna kommer med desto mindre trovärdiga blir de!

Jag, som rest med Ryanair många gånger och varit nöjd, man vet vad man får eller inte får för pengarna liksom, börjar i dag fundera på om det där med lågprisbolag egentligen är en omöjlig verksamhet.

Air Berlin är på obestånd, Ryanair har inga piloter osv.
Kanske är lågprisflygen i allmänhet, och irländska och tyska sådana i synnerhet, bara ett utslag för all den obegåvade populism som sveper över oss under 2010-talet?

Kanske måste vi finna oss i att betala vad det verkligen kostar att transportera folk runt klotet och för att personalen på bolagen ska ha rimliga villkor.

Därmed inte sagt att SAS kommer att klara sig då de har ombordpersonal som aldrig någonsin kommer att vara nöjda med mindre än att de har löner som vida överstiger ett skandinaviskt snitt och med mindre än att de inte behöver arbeta mer än 12 dagar i månaden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar