16 september 2017

Expressen borde pensionera Anders Björkman

Han har fyllt 71 år och enligt arbetsgivarens presentation av honom gillar han ”Bäska droppar, Dry Martini och Dean Martin.”

Under hans första 40 år på Expressen gillade jag honom och skrattade ofta högt över alla de ”bäska droppar” han överöste scenens stjärnor med.

Nu har dock Anders Björkman fullständigt tappat stinget och borde snarast ta sin Mats ur skolan och ägna återstoden åt sitt liv åt att hinka Dry Martinis och kolla in gamla klipp med Dean Martin.

Han lär aldrig ha givit något scenuppträdande fem getingar i betyg och han säger själv att detta beror på att han ”hittills aldrig sett en föreställning, show, eller uppsättning som är värd det betyget.”

Vad han förväntar sig för att ge fem getingar kommer vi nog aldrig att få veta men jag har svårt att tro att ingen av alla de galapremiärer han insupit, på allehanda sätt, varit av den kvaliteten att en femma inte varit utesluten.

I går, fredag, publicerade Expressen Björkmans recension av After Dark-premiären i Stockholm.

Anders, som alltså gillar Dean Martin, skriver att ”en del är väl gammalt, som Eartha Kitt och Andrew Sisters” och bevisar därmed att han inte längre är vass utan bara gammal och förgrämd!

Det kanske är så att just denna show inte heller den är värd en femma men i så fall borde Björkman ha givit en hedersfemma till Christer Lindarw för lång och trogen tjänst i underhållningens namn!

I stället blir Björkmans text ett uppstaplande (upprapande?) av korta meningar, somliga sura men de flesta berömmande. Betyget blir trots detta bara en halvt ointresserad tre-getingars ”gäspning”.

Dean Martins störste fan (?) i Sverige har tröttnat! På jobbet! På premiärer! På att skriva!

Det är dags att tidningen som påstår sig ha stinget skickar ut en dinosaurie och låter andra, med vassare penna och bredare betygsomdömen än pendlande mellan två och tre, ta över! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar