3 januari 2014

Vänsterdiktaturer u.p.a.?

TT-Reuters rapporterar på fredagskvällen att kubaner nu får tillåtelse att köpa nya, och begagnade, bilar från staten utan att inhämta det tillstånd som tidigare krävts!

DN berättar, en visserligen väldigt obekräftad story, om hur Nordkoreas Jang Song-Thaek, avrättades genom att kastas till hungriga hundar, medan landets märklige ledare, lille Kim Jong-Un stod och såg på!

Ur led är fortsatt världens bisarra vänsterstyren!

Kuba är en genomsnittlig månadslön motsvarande 130 svenska kronor! Köp en bil för den summan den som kan! Efter att ha skaffat mat för dagen!

Jag har tidigare vädrat åsikten att det är märkligt att svenska charterarrangörer fortsatt envisas med att frakta naiva, läs dumma, svenska turister till det karibiska ö-riket.

Jag kan bara hoppas att de som är så korkade så att de lägger sina surt förvärvade på en resa till en vänsterdiktatur är kloka nog att stoppa en sedelbunt i handen på någon som de förstår står under ett orimligt, odemokratiskt, förtryck!

1 kommentar:

 1. Jag tillhör dem som gör allt för att undvika "all-inclusive" och i stället betala för lokala guider, äta på inhemska restauranger osv. i stället för att gynna utländska hotellägare och stora charterbolag.
  Förstår av inlägget att bloggaren drar paralleller mellan Nordkorea och Kuba. Jag har svårt att hänga med i det resonemanget.
  Men, det som slår mig är att du inte nämner någonting om charterflyg till andra destinationer.
  Tycker du att det är okej att inskränkta (?) svenska charterresenärer i massor fraktas till Thailand? Ett land som lever på sexturism och som behandlar sina burmanesiska arbetskraftsinvandrare sämre än vad man behandlar sina råttor? Ett land där kritik av kungen leder till fängelsestraff.
  Vad och vem avgör skillnaden på sedelbuntarna här?

  SvaraRadera