10 januari 2014

Om Steve McQueen, längtan och genans!

StevenSteveMcQueen ska göra ett drama, om en grupp färgade britter och deras liv mellan åren 1968 och 2014, för BBC berättar TT på fredagen.

Åååå vad jag redan längtar efter att få se detta! Det kan ju knappast bli annat än fantastiskt!

Häromdagen var jag på bio och såg hans briljanta ”12 years a slave”, en otäckt verklighetsskildrande och samtidigt alldeles, alldeles underbar film!

Chiwetel Ejiofor, som spelar huvudrollskaraktären Solomon Northup, bara måste få en Oscar för sin insats. Jag har svårt att se vem som skulle kunna bräcka honom trots många fina filmer under det senaste året!

Michael Fassbender och Lupita Nyong’o, i rollerna som den vidrige Edwin Epps och den utnyttjade/plågade Patsey, gör också fantastiska rolltolkningar som borde rendera dem utmärkelser.

I en liten, liten roll dyker det plötsligt upp en skådespelerska som jag så väl kände igen men som jag alls inte kunde placera. Mitt sällskap på bion skakade på huvudet och kunde inte känna igen skådisen (det blev kanske mitt sällskap glad för när jag ett par dagar senare tvingades erkänna!).

I rollen som Mistress Shaw dyker hon upp, det för mig välbekanta ansiktet! Som jag grubblade tills en googling kunde ge mig svaret. Skådespelerskan heter Alfre Woodard och anledningen till att jag kände igen henne är att jag, ja jag försöker ursäkta mig med att det var många år sedan, tyckte att hon var bra i rollen som den mystiska Betty Applewhite, som i första säsongen av ”Desperate Housewifes” flyttade in på Wisteria Lane. Suck, jag skäms över erkännandet…

Hur som helst; Har du inte sett ”12 years a slave” ännu så har du något att se fram emot!

Själv vill jag se mer av Steve McQueen och väntar ivrigt på, det ännu oproducerade, BBC-dramat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar