4 januari 2014

Om Putin och 2 månaders gay-amnesti!

Rysslands president, Vladimir Putin, får på lördagen oförtjänt mycket medieuppmärksamhet då han, till synes, går kritiker tillmötes och meddelar att protestaktioner kan tillåtas i samband med OS i Sotji!

Dock är det många förbehåll i Putins uttalande!

Demonstrationer som inte direkt är kopplade till OS ”kan” tillåtas under perioden 7 januari – 21 mars ”efter överenskommelse med den lokala tillståndsmyndigheten.”

Det handlar naturligtvis om att Putin vill försöka släta över den märkliga antigay-lagen som hans ”egen” Duma beslutat om.

I min värld betyder presidentens utspel i dag inte ett enda dugg. Tvärtom väcker det fler frågor än det ger svar!

Utanför den begränsade tidsperioden ges fortsatt ingen som helst pardon mot de som har en åsikt som går stick i stäv med den kärleksfientliga lagstiftningen.

Dessutom är det väl knappast troligt att ”den lokala tillståndsmyndigheten” kommer att ge några demonstrationstillstånd. Genom lång handläggningstid, byråkrati och dåligt med korrumperande bidrag till partikassan så lär tillstånden komma att lysa med sin frånvaro! I alla fall om någon frågar mig!

Om Putin i dag tror att han närmat sig en humanare inställning så tror han fel!

Rätten att bli kär i en person av samma kön, och att få visa detta, är något som borde sträcka sig över oöverskådlig tid och inte begränsas till en period på ca 2,5 månader. 

Inte i Ryssland och ingen annanstans heller för den delen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar