2 januari 2014

Arbetskraftsinvandring behövs!

I en mycket begåvad artikel beskriver GP:s Anne Johansson på torsdagskvällen det dilemma som sossarna står inför när det nu nalkas ett antal val under det år som just gjort sin trevande entré!

Anne berättar, kanske en självklar nyhet, att arbetskraftsinvandringen lär bli en het potatis under valrörelserna.

Med ett stort oppositionsparti, Löfvens sossar, som tycks spela de främlingsfientliga i, de solkiga, händerna, så är det bäddat för intressanta debatter!

Vi får veta att antalet utfärdade uppehållstillstånd, för arbetstagare från ett icke-EU-land, minskade under 2013 jämfört med de två åren dessförinnan.

Trots detta vill Stefan Löfven & Co dra åt skruvarna ytterligare!

Enligt Migrationsverket får de flesta arbetskraftsinvandrare arbete inom jordbruk, skogsbruk, fiske och trädgård följt av databranschen och storhushåll!

Uppenbarligen saknar vi i Sverige intresserade, och utbildade, personer som vill, orkar eller kan arbeta inom dessa branscher!?!

Att det finns folk som vill ta hand om det som vår natur erbjuder, som kan tillföra datakompetens och som inte vill annat än att ”göra rätt för sig” i landet som påstås ha höga arbetslöshetssiffror är snudd på en paradox!

Själv oroar jag mig för ålderdomen. Vem som ska ta hand om en ålderstigen svensk befolkning står skrivet i stjärnorna. Inte ens den skickligaste stjärntydare lär komma fram till ett begåvat svar med Löfven & Åkesson i någon slags maktposition!

Jag anser, liksom alliansen, att det ska löna sig att arbeta! Inte att sitta som lata bidragsberoende och förfasas över att det finns folk som vill göra jobbet som de själva inte har lust med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar