5 januari 2014

Om utpekande av skyldiga, hakkors och media!


Kvällstidningarna i riket spinner på det faktum att Wärrings tidning intensivbevakat Hells Angels under en tid och att kopplingen till HA skulle vara solklar.

Wärring själv påstår, enligt DN, att han misshandlats av HA-medlemmar. Hur vet han det? Hade förövarna skinnjackor på sig och innebär det att alla vi som gärna bär läderplagg är medlemmar i någon organisation långt bortom rättssamhället?

Elisabet Bäck, stf ansvarig utgivare för Eskilstuna-Kuriren, säger till DN att man måste vara försiktig med att dra slutsatser innan man vet riktigt säkert!

Att det finns kriminella grupperingar som är redo att ta till våld, när de logiska resonemangen inte kan fullföljas, är allom bekant i vårt land. Så sent som i gårkväll brann det bilar i Kärrtorp och hakkors målades då på Stockholmsförortens väggar, liksom på en kyrka på annan plats.

Att det finns individer i vårt land som är våldsromantiker, utan logiskt tänkande, är naturligtvis ett gigantiskt bekymmer.

Att en chefredaktör genast pekar ut ett mc-gäng efter att ha fått på skallen under utvinglandet från en sent öppen krog är också bekymmersamt!

Om vi låter rättvisan ha sin gång, utredningsarbetet flyta, vittnen förhöras och sammanställningar sammanställas så vill jag gärna tro att vi i Sverige kan vara på rätt väg!

Ingen förtjänar stryk! Inte hemma! Inte ute på stan! Ingenstans!

Men om så sker så är det tveksamt om det genast uthängs ”skyldiga!”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar