5 juni 2013

Om Prinsessan, storhetsvansinnet och böterna

Prinsessan Madeleines bröllopsweekend, med tillhörande stor mediebevakning, tjuvstartade på onsdagen då hon var ute och cruisade lite i en Stockholmsk bussfil.

Stoppad av polis drog hon, enligt Aftonbladet, medvetet eller ej, en rövare och påstod att hon, minsann, har åtalsimmunitet. Det senare gäller för statschef och riksföreståndare.

Sessan tycks ha drabbats av storhetsvansinne som raskt tog livet av stora delar av sin familj när hon hävdade ett lagrum som, skulle hon ha varit ensam drottning på tronen, hade varit tillämpbart.

Enligt Stockholmspolisen väntar nu en tusing i böter.

Brottet ”föregivande av allmän ställning” är tydligen inte passande i sammanhanget. I så fall hade det kunnat kosta sessan betydligt mer än ”skjortan”.
Kanske ett bröllop och hela den makt som hon, för ett ögonblick, trodde sig besitta!?!

1 kommentar:

  1. Kanske, kanske inte. Enligt hovet själva så var just den bilen tillåten att köra i bussfil. Eftersom den är "taxiklassad" för hovets hovstall. Och kör då mellan slottet och hovstallet (bakom dramaten).

    Är så fallet är det hela bara en uppblåst medielögn av AB som vanligt. Om så inte är fallet är det bara en ointressant händelse som ingen vettig människa är intresserad av. Ungefär.

    När media blir pressade på själva sakfrågorna försöker de som regel svira ihop något med moraliska förtecken istället. Mest bara töntigt.

    SvaraRadera