17 juli 2012

Forskarrön, nyhetstorka och kokosolja!

Så här års brukar det råda högsommarvärme. Badstränderna brukar fyllas med semestrande och grillarna brukar gå varma.

Samtidigt brukar det råda en svår nyhetstorka i avsaknad av politiska initiativ och andra händelser av betydelse för oss alla.

Högsommaren skippade Sverige i år men nyhetstorkan består!

I går fick vi veta, av DN, att risken att drabbas av demens är så otroligt mycket större om vi genomlidit en jordbävning!?! En undersökning gjord bland japaner visar att denna teori är med sanningen överensstämmande.

I dag fortsätter DN med att berätta att den som väljer att promenera i lugn takt mycket väl kan vara på väg att falla ner i demens.

DN ligger inte på latsidan. Bara en stund senare får vi veta att en amerikansk forskargrupp, på fullaste allvar, har planer på att försöka kyla ner jorden med solspray. Genom att duscha himlavalvet med solreflekterande partiklar vill man testa om det går att stoppa den omtalade globala uppvärmningen.

Säga vad man vill men ibland undrar jag om det är forskarvärlden som fått för mycket forskningspengar att göra av med eller om journalistditon har för dåligt med arbetsuppgifter under sommarmånaderna?

Hur som helst; Du som upplevt en jordbävning eller flera och som gärna strosar dig igenom morgonpromenaden i maklig takt bör fundera på om alla dina hästar är fortsatt hemma. Detta medan du undrar över varifrån den svaga doften av Hawaiian Tropic kommer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar