26 juli 2012

Är bröderna Spendrup helt pantade???

Andreas Söderstam deltog i ett reklamevenemang för bryggeriet Spendrups i förra veckan. Det renderade honom en fraktur på sjätte nackkotan, förstörd semester och månader av sjukskrivning.

Spendrups skyller på, det av Spendrups engagerade, eventbolaget och dessa i sin tur påstår att de väntar på besked från sitt försäkringsbolag.

Hur svårt kan det vara?

Som vurmare av privata företag, som ölkonsument som gärna väljer min bärs från något annat ställe än det stora statliga alternativet, förväntar jag mig att bröderna Spendrups snarast plockar fram plånböckerna och betalar en rejäl summa i ersättning till Andreas!

Allt annat vore en stor skam!

1 kommentar:

  1. Här håller jag inte med. I just den här situationen. Det beror på att ansvaret skall ligga så nära utförandet som möjligt. Men det fungerar bara om det även finns handlingsfrihet där. Om man anlitar en firma för att göra ett uppdrag och det teamet med människor accepterar att göra det. Då har de ansvaret. De hade möjlighet att säga nej, eller föreslå ett alternativ.

    Vid andra tillfällen, byggfirmor som anlitar under-entreprenörer i långa kedjor och liknande. Där utförs ordinarie uppdrag av icke-ordinarie personal. De har inga alternativ. De är en avlastning, inte en kreativ samarbetspartner. Där bör den huvudsakliga utföraren, byggfirman, ha allt ansvar. (Om det ens borde vara tillåtet att lägga ut jobb på underfirmor i långa kedjor.)

    Eller när mcDonalds lägger ut städningen på ett annat bolag. Det är egentligen deras eget jobb, men lägger ut det på andra för att slippa det. Då bör mcDonalds ha allt ansvar ändå. Och skyldighet att kontrollera arbetsvillkor osv.

    /Den här kommentaren bygger avsiktligen på bloggposten ovanför, inte på den bakomliggande historien, som jag inte känner till.

    SvaraRadera