17 april 2011

SVT, vänsterfeminism och klimatpolitik

SVT Debatt förnekar sig inte! I ännu ett vänstervridet, och svårt feministiskt, inlägg får vi av FI veta att det är ”lönsamt att vara välbärgad vit man”. Företrädare för 0,4%-partiet försöker ännu en gång övertyga om att män är av ondo. De lyckas inte denna gång heller!

Jag lämnar snabbt debattsidan och läser förnöjsamt i stället en intervju, i tidningen Contra, med Pär Ström vars uppfattning jag delar tillfullo. Pär konstaterar att ”feminister är personer som arbetar för kvinnor. Bland feministerna finns inte de som arbetar för jämställdhet mellan könen, de vill på olika sätt prioritera kvinnors roll i samhället”. I mina ögon har Pär, som kallar sig jämställdist, en betydligt sundare hållning än vad någonsin FI, och andra vänsterradikala feminister, kommer att lyckas med.

Om man skulle ta en text från FI, eller någon av deras gelikar, och ersätta ordet ”män” med ordet ”invandrare” så skulle det handla om hets mot folkgrupp, ingenting annat.
Att påstå, som FI gör, att det är fel av regeringen att satsa på industrin är att erkänna att tjejer inte vill jobba där. Men är det männens fel?? Dessutom undrar jag om ett manligt vårdbiträde verkligen tjänar mer än ett kvinnligt? Nej, jag skulle inte tro det!

Vidare på SVT Debatt skriver (V) och (MP) om att regeringens klimatpolitik är fel. Galla spys men utan att skribenterna presenterar ett enda litet förslag om hur de själva skulle vilja ha det. Detta beror troligen på att partierna sinsemellan har en smula svårt att enas.
Skribenterna kräver regeringen på svar. Något som de själva inte tycks ha!
Det är lätt att vara kritisk men svårare att vara konkret.

Och SVT Debatt: Är sajten endast till för inlägg från oppositionen???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar