18 februari 2011

Homo? Försök inte lämna fållan!

Sällan är folk så oförstående som när någon inom den egna grupperingen har mage att ifrågasätta vad gruppen pysslar med…
Ett mindre krig mellan homosar tycks vara under uppsegling efter att Andrés Esteche skrivit ett debattinlägg på SVT Debatt där han påstår att QX, en tidning vars främsta målgrupp är HBT-personer, bestämmer vad som skall gälla inom de egna leden, hur vi ska vara och vad vi ska tycka om. Dessutom är QX värd för galan som bär tidningens namn och som visas i TV4 i helgen som kommer.
I dag går Stockholm Prides ordförande Pär Wiktorsson ner i total försvarsställning och mal på om hur många fina kulturevenemang Pride erbjuder. Detta trots att Andrés i sitt inlägg mest haft synpunkter på QX och dess värld.
Visst, Stockholm Pride, har säkert många intressanta evenemang med en bred spridning på ämnesområdena.
Faktum kvarstår dock att QX är en tämligen monopolliknande företeelse. Precis som hbt-rörelsen som sedan Stonewall allt som oftast är den mest intoleranta. Åtminstone om det handlar om att acceptera att alla inte har samma åsikter som den indoktrinerade QX-massan.
Jag gillar Lotta Bromé helskarpt. Det gör jag därför att hon är en proffsig journalist och programledare. Inte av någon annan anledning, what so ever!
Unga hbt-personer behöver förebilder. Japp! Men de kanske skulle må bättre av att ha ett större urval av förebilder än en färdigstöpt form av människor. Den form som ständigt visas upp i media och annorstädes!
Därför gillar jag Andrés inlägg mer än Prideordförandens dito!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar