3 februari 2018

Tony Abbott på kändistätt gay-bröllop!

Under två år, 2013-2015, var Tony Abbott, Liberal party of Australia, premiärminister down under. Trots att de flesta av hans partivänner slutligen kom att rösta för samkönade äktenskap så stod han på sig och hoppades på att nej-sidan skulle segra.

Han skrev bl.a.: ”(…) the relationship between two people of the same sex cannot be a marriage because a marriage, by definition, is between a man and a woman.”

I någon slags bisarr hänvändelse till tusenåriga religioner försökte han få folket att tro att religionsfriheten stod på spel och att dekadensen skulle få övertaget!

I går, i Sydney, blev Christine Forster och Virginia Flitcroft äkta makar i det kanske första kändisbröllopet sedan samkönade äktenskap nyligen blev tillåtna i Australien. Jag läser om festligheterna på hemsidan tillhörande ABC, Australian Broadcasting Corporation.

Bland gästerna vid bröllopet fanns Tony Abbott. Den ena av de nyvigda tjejerna, Christine, är nämligen hans syster!

Länge var det oklart om Tony alls skulle dyka upp men när han gjorde det så sa han till närvarande press: ”Detta är en stor familjehändelse, (jag är) mycket glad å Chris och Virginias vägnar och jag ser fram emot att få en ny svägerska.”

Sent ska syndaren vakna och när fan blir gammal blir han religiös brukar det visst heta. Men det var ju just religionen Tony vurmade för när han vädjade om ett ”Nej” i omröstningen.

Sådan tur att det blev ett ”Ja” och sådan tur att Tony tycks ha kommit på bättre och sundare tankar när det kommer till äktenskap och kärlek!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar