Jag brukar inte ägna mig åt att göra reklam i min blogg.
Därför vill jag redan i inledningen av detta inlägg poängtera att det
INNEHÅLLER REKLAM!
Säga vad man vill men ordet nougat förknippar jag med två
olika sorters diton; Den spanska, mycket sega eller rent av hårda, som kallas
för Túrron och är ett måste på den spanska julens gottebord. Den är vit, lite
som det som kallas för ”fransk nougat.”
Den andra sorten jag tänker på är vår egen Guldnougat t ex.
Ett under av malda hasselnötter som smälter till rena ljuvligheter när den
passerat läpparna.
Med viss regelbundenhet genom mitt liv har Marabou försökt
ta upp kampen mot Cloetta när det gäller Kexchoklad.
Nu är det dags igen!
På reklamtavlor ute på stan, i tunnelbanan, ja överallt gör
företaget reklam för sin egen ”Marabou Kex” och påstår att produkten har en
krämig nougatfyllning.
Sedvanligt skeptisk beslöt jag mig i dag för att utmana ödet
och låta mig förtränga Cloetta för en stund.
Inte förrän jag var ute på gatan efter mitt butiksbesök
tittade jag noggrannare på Marabous ”nykomling” och fann att det där stod ”med
smak av nougat.”
Nu ringde alla helvetets varningsklockor big time och jag
kastade runt chokladbiten i min hand för att lusläsa förteckningen över
ingredienser.
Som en av de första punkterna i innehållsförteckningen, och
därmed det som biten till största del består av, står ”hasselnötsarom”, d.v.s
troligen något som aldrig har varit i närheten av en hasselnöt och ändå mindre
har med nougat att göra.
Sorry Marabou; När ni snackar om nougat i samband med er
nygamla, patetiska, produkt så gör ni mig övertygade om att er strävan att finna
en konkurrensvärdig produkt till Cloettas
Kexchoklad bara är ännu en tafatt
försök liknande alla de ni försökt med under flertalet decennier.
Cloetta; Keep up the good work och skit i koncernen Mondelez
skabrösa tilltag!
F ö är en riktigt Guldnougat så otroligt mycket godare än
Marabous Dubbelnougat. Så det så!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar