9 februari 2018

Handslaget blev OS-invigningens största snackis!


Säga vad man vill om OS-invigningar men den som missade dagens från Sydkorea missade ett sedvanligt spektakulärt arrangemang. Samtidigt missade ni inte ju något eftersom kommentatorerna i Kanal 5 var hopplöst urusla på alla sätt samt säkerligen styrdes av någon producent från helvetet.

När det var dags för den svenska truppen att marschera in så visades en förinspelad intervju med den svenska fanbäraren, Niklas Edin. Patrick Ekwall ställde imbecilla frågor till ett antal intågande och svaren kom från fullständigt perplexa idrottare.

Den största behållningen av hela spektaklet blev i stället då Sydkoreas president Moon Jae-in vände sig om på läktaren och sträckte fram sin hand mot Kim Yo-jong, syster till Nordkoreas diktator.

Skulle hon ta emot den utsträckta handen?

Klädd i finpäls och med märkesväska dinglande på axeln skapade hon ett kort ögonblick av världstystnad.

Sedan, med ett leende, tog hon emot den utsträckta handen.

Kanske tänkte hon; Yes, nu kanske jag kan fixa mat till folket därhemma? Kanske kan jag åstadkomma lättnader på några av alla de restriktioner som folket lider av medan vi i toppen lever lyxliv?

Att två hockeyspelare, en från vardera sidan av det delade landet, fick äran att flåsande ta sig upp mot fackeltänderskan var kanske ”sött” men faktum kvartstår; Vad händer härnäst?

Kommer Kim Jong-un:s syster tas emot som en hjältinna när hon återvänder till sitt land i misär? Eller kommer hon att snabbt föras bort till något läger för att där tas av daga medelst en luftvärnskanon, ett vanligt vapen då högt uppsatta ”förrädare” ska avrättas i mörkerstaten?

Jag väljer, jag vet att det är helt galet, att hoppas att det kanske är nu det vänder och att Kim Yo-jung sätter en kula i pannan på brorsan och ser till att folket i Nordkorea får mat, riktig utbildning och elektricitet samt att kärnvapenprogrammet skrotas och pengarna används till att befria folket. Det vore sannerligen en välgärning väl värd Nobels fredspris!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar