18 februari 2018

Anna Hasselborg osportslig!


Lag Anna Hasselborg, Sveriges Curlingtjejer i OS, vann dagens match mot Storbritannien. De borde de inte ha gjort och därför önskar jag dem en praktsmäll i nästa match. Lite som straff för urdåligt sportsmanship.

Storbritanniens skipper Eve Muirhead fick i slutet av matchen en sten bortdömd sedan den röda lampan, som ska markera om någon släpper en sten för sent, börjat lysa.

Brittiskorna protesterade och på de reprisbilder som visades gick det inte att se att Muirhead skulle ha begått det regelbrott som nu, i alla fall indirekt, ledde till lagets förlust.

Då de brittiska tjejerna protesterade och teknisk personal kom in för att testa stenen ifråga, hörs Anna Hasselborg säga: ”I don’t agree” och hon menade att bortdömningen var korrekt.

Hur Anna kan veta så säkert är svårt att säga eftersom hon själv befann sig i andra änden av banan, långtifrån händelsens centrum.

Jag hade fått för mig att curling är en sport där det visserligen krigas, läggs strategier och mörkas taktik men samtidigt hade jag fått för mig att spelets huvudpersoner gör rätt och är schyssta mot varandra och motståndarlagen.

I dag visade Anna Hasselborg att så inte är fallet och jag skäms som svensk!

Muirhead borde ha fått spela om sin sten medan Anna borde sopa till sig själv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar