12 maj 2013

Expressen hjärnbefriad om hjälmtvång!

Nej, jag har sällan något positivt att säga om cyklister! Däremot värnar jag deras, och andras, hälsa!

Om Expressen gör detsamma låter jag vara osagt.

På dagens ledarsida har Patrik Kronqvist skrivit ett inlägg om det i Spanien planerade hjälmtvånget för cyklister i stadstrafik. Kronqvist gör gällande att denna typ av lagstiftning är direkt hälsoförödande.

Expressens ledarskribent påstår att undersökningar visar att folk cyklar mindre om de måste bära hjälm vilket på sikt medför fler hjärt- och kärlsjuka. I England är det tydligen dessutom så att bilister kör närmare en cyklist med hjälm än en dito utan.

Skulle jag någonsin ge mig ut på en cykel i storstadstrafiken, oddsen för detta får anses vara astronomiskt höga, så skulle jag absolut skydda min egen hårddisk, hjärnan, så gott jag kunde.

Att, som Expressen, försöka dribbla bort korten med att bilister inte tar sitt ansvar eller att folk blir lata om de tvingas bära hjälm är inte bara huvudlöst.

Det är hjärnbefriat!

Tillhör Kronqvist kategorin hjärnbefriade så förstår jag hans inlägg. Det är ju inte någon mening med att försöka skydda något som inte finns!

Att bära hjälm torde vara en vanesak. Om våra mopedister kunde lära sig detta för 35 år sedan så borde även dagens cyklande marodörer kunna göra detsamma i dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar