5 maj 2013

Bygg nu och minska svartmarknaden!

I något som tycks bli en serie berättar i dag SvD om den svarta marknaden med hyreskontrakt i Stockholm. Det är en skrämmande läsning om hyresvärdar, ”mäklare” och andra med samveten som inte existerar.

Att ”marknaden” är så pass stor beror förstås till största del på bostadsbristen även om olagliga lägenhetsaffärer förmodligen aldrig skulle kunna utrotas.

Jag gissar att det i dag twittras och facebooks-kommenteras om dagens artikel. Troligen är det många vänsteranhängare som vill göra mer politik av svartmarknaden än vad som är rimligt. I artikeln kan vi läsa om en köpare som betalade 25 tusenlappar för en etta i Hägersten 1977 så problemet har existerat längre än dagens makthavare!

Att lägenhetsbyggandet inte tar den rejäla fart som skulle behövas får nog lastas politiker från vitt skilda partier. Ja, förutom trädkramare, allsköns motståndsgrupper och rör-inte-mina-kvarter-militanter.

Varför halva Gärdet och stora delar av Årstafältet inte redan är bebyggda är en gåta!

Lätt raljerande skulle jag vilja påstå att Gärdet är huvudstadens absolut största hundrastgård medan Årstafältet är ett trist kärrliknande upplag för vintersnö!

Tro mig; Mina långpromenader i vårt vackra huvudstadsområde omfattar både sedvanliga Djurgårdsrundor som timmar i naturområden utanför staden. Ibland passerar jag även Årstafältet! Som i dag, en solig om än blåsig söndag, då jag såg max 20 personer på nämnda fält.

Jag blir ofantligt trött på alla motståndsgrupperingar som genast blossar upp när förtätning av staden eller nybyggen på oexploaterad mark kommer upp till diskussion.

Naturen kommer att räcka till för den efterfrågan av rekreation som invånarna har!

Det är hög tid att börja bygga nu. Särskilt som politiker, ibland lite stolt, ältar om att Stockholm växer så det knakar.

Rättsväsendet borde grotta ner sig i den svarta bostadsmarknaden medan motståndsgrupperna mot nybyggnation tvingas hacka i sig att deras barn inte kommer att komma billigt undan, eller ens flytta hemifrån någonsin, med mindre än att vi tillåter grävskoporna att börja göra det nödvändiga arbetet!

1 kommentar:

  1. Jag ser ingen kritik mot det största problemet som är politikerna i stadshuset.
    se till att bygga sisådär 100000 nya bostäder och kritisera dem varje gång de slår sig för bröstet när de stoltserar med att de byggt 100 nya bostäder, det är bara ett hån mot väljarna.

    SvaraRadera