23 december 2012

Socialdemokratin utan ansvar?

Den socialdemokratiska tystnaden bryts i dag av partiledaren Stefan Löfven som låter sig intervjuas av DN.

Löfven skyller de stora SD-framgångarna i opinionsundersökningarna på regeringen. Han påstår att de ”ökade klyftorna” skapat grogrund för SD.

Det egna ansvaret har han gömt undan i någon mörk vrå!

Att mängder med sosseväljare valt att uppge SD som tänkbart parti att rösta på står uppenbarligen inte särskilt högt upp på Löfvens agenda att analysera.

Jag påstår fortsatt att en socialdemokrati i förfall, utan kapacitet att bedriva en vass opposition, har gjort det lätt för partiets kärnväljare att titta längre bort åt höger än vad de någonsin inbillat sig att de skulle kunna göra!

För visst står gruppen lågutbildad arbetarklass att finna, i stor utsträckning, både hos S och SD.

Vidare säger Löfven att Miljöpartiet är medskyldiga eftersom de skapat ”en migrationspolitisk uppgörelse med regeringen som ökat arbetskraftsinvandringen”. Med detta uttalande kanske det är dags att fundera på om Löfven är redo att lägga ett D efter sin, nuvarande, partibeteckning?

Så länge det finns lediga arbeten som svenskar anser sig för fina att ta, så länge arbetslösa bidragstagare tillåts fortsätta att vara bidragstagare även om ett arbete skulle kunna finnas vid en påtvingad flytt, så länge sossarna har idétorka, så kommer SD att fortsätta skörda framgångar.

Om sossarna tar sig samman, bortser från gräsrotstyckare i partiet som inte förstår att det måste till förnyelse, och blir det oppositionsparti som det här landet så väl behöver, så kanske det skulle kunna sätta svetslågan i regeringens bakre regioner.

Att bedriva opposition kräver sin man! En trulputte som inte tar sitt eget ansvar gör inte det här landet bättre!

Att fortsätta älta att allt är någon annans fel lär bara glädja Åkesson och hans pojkar!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar