14 december 2012

Om Disney, Lucia och det politiskt korrekta!

Disney har beslutat klippa i Kallejulafton och tror att de gör det politiskt korrekta. Disney inbillar sig uppenbarligen att det svenska folket är så förstört av 40-års sossestyre så att vi inte kan ta del av kultur från en svunnen tid.

Redan tidigare har jag bloggat om det faktum att vi aldrig får se Långben köra in gaffeln i eluttaget medan han käkar majs. Följden blir att han i originalfilmen tillverkar popcorn ”en masse”! Att visa detta skulle kunna förstöra våra barn!?! Samma barn som ivrigt fortsätter döda i sina dataspel!

I Sverige är det alltmer tabu att uttala sig i frågor som närmar sig det som somliga kulturvänstermänniskor kallar rasism. Men som handlar om uttryck för traditioner, kulturyttringar som de varit genom århundraden eller helt enkelt historiska skeenden.

Kommer vi överhuvudtaget att kunna prata om det andra världskriget framöver utan att människor i vår omvärld upprörs???

Figuren ”Lilla hjärtat” bannlystes nyligen och Tintinböcker revs bort, och plockades fram igen, i ett hysteriskt utfall!

SVTs Luciamorgon i går var inget undantag. Företaget fortsatte på den politiskt korrekta banan och hade valt en färgad Lucia. Inget ont om henne, hon var vacker! Däremot blev det patetiskt när bildproducenten valde att välja mestadels bilder på Lucia och på den färgade tärnan i kören. Det blev för mycket av det politiskt korrekta!

Kan kampen mot rasismen verkligen inte bedrivas på bättre sätt?

Om inte, så förklarar det varför SD går framåt i opinionsundersökningar medan S fortsätter att tiga still trots att de båda partiernas väljare uppenbarligen hämtas från samma samhällsskikt!

9 kommentarer:

 1. Konstigt ... "Disney har klippt bort" ... Inga andra verkar ha råkat ut för ´Disney´-censur. Köper inte att detta klipp gjorts av Disney. Tror att svensk PK ligger bakom detta. Grattis SD - bara att ta emot.

  SvaraRadera
 2. Om man nu ska se det rasistiska i allt nu för tiden så kan man väl för helvete lika gärna ta bort lucia firandet helt och hållet med tanke på att de faktiskt liknar KK klan med sina vita långa dräkter och strutar på huvudet. Tycker helt ärligt att nu får de som bestämmer ta och lägga ner. Låt Sverige få vara svenskt och lämna våra traditioner ifred. Människor som kommer hit från andra länder får faktiskt ta seden dit de kommer. Vi ska inte behöva anpassa oss efter dem.

  SvaraRadera
 3. Du missbrukar ordet PK, det är inte PK att välja en färgad Lucia precis som det inte är PK att anställa en förgad chef lr medarbetare. Men du kanske ville att vi skall undvika och gömma undan alla icke-arier så att vi inte framstår som PK.

  Lilla hjärtat bannlystes inte, Tintin flyttades från en avdelning till en annan.

  För övrigt är var det DISNEY, ägarna till Kalle Anka som gjorde det för alla länder man tilgodoser, för att DE anser dessa stereotyper (av blondiner med kan vi addera) inte passar in 2012. De gör vad fan de vill med SIN produkt.

  SvaraRadera
 4. En fråga - Om lucian var vacker (håller med dig, jättefin!), varför är hennes hudfärg då en fråga för dig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bildproducentens bildval gjorde det övertydligt vad syftet var. I SVTs fall är det snarare regel än undantag att, försöka, vara såååå pk.

   Radera
 5. Everyone seems to forget the fact that they also took away the blond bimbo stereotype.

  SvaraRadera
 6. Järnrörsmaffian kräva dessa historier. Njuter av dem... Får det förnuftiga att verka oförnuftigt !!

  "Vanligt folk" hjälper gärna till på alla sociala medier att sprida tramset... "Kolla nu får man f..n inte ens äta ötgöta palt längre... " Trots att man naturligtvis kan bada i skiten om man verkligen vill.

  Ack ja... Dagen kommer då man kanske ångrar sig. När det politsikt inkorrekta verkligen har blivit politiskt korrekt.

  Hoppas man är beredd på vad faktiskt innebär...  SvaraRadera
 7. Den svarta åsnekusken i tomteverkstan får dock vara kvar tills vidare, liksom de dansande kineserna. (men de försvinner säkert nästa år).
  Nu väntar vi också på att hela Pocahontas raderas, eftersom här finns en stereotypisk framställning av indianer. Likaså Peter Pan, av samma skäl.
  För att inte tala om spanjorers och italienares utseende och beteende i Ferdinand och Lady & Lufsen. Här måste klippas rejält!

  Det blir väl fint! Snart kanske alla kan få en riktigt god jul utan att känna sig kränkta och utpekade och utsatta för stereotypisk rasism.

  Man kan ju också nämna den tecknade Disney-filmen Aladdin, baserad på Tusen och en natt. Vad kommer Disney göra åt denna film som är sprängfylld med arabiska stereotyper? Förmodligen ingenting, eftersom… Ja, ni fattar.

  Men fortfarande återstår frågan om vad vi gör med Pippis pappa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller nog med. Börjar man peta i det här så blir plötsligt allting helt stolligt.

   Det blir tvärtom en tyst överenskommelse ifall man karikerar, parodierar och småhånar nästan allt. En slags slumpmässig rättvisa i karikatyrerna. Som speglar den etablerade fördomshanteringen.

   Att med politiska ambitioner försöka styra upp det här blir nog bara pannkaka på en gång. Tvärtom är nog metoden bättre ifall man ser till att inte hejda sig själv för mycket, utan bara karikerar fritt. Åt alla håll. Ungefär som den tecknade tv-serien Family Guy. Den drver med precis allting. Och det är väl enda sättet för den att klara sig. Eftersom allting är rejält grovt. Ingen kommer undan, och på det sättet finns en slags slumpmässig rättvisa.

   Istället för att transformera lucia-firande så borde man öppna mer för alternativa julfiranden. Gärna med en annan religiös inriktning. Men inte på bekostnad av lucia. Utan som en ytterligare varient. Så att det berikas med flera, istället för att vattnas ur och blir torftigare.

   Tillåta "ursvenska" gammelstereotyper, men ge större utrymme för muslimska högtider och liknande i media. Ryska, grekiska, judiska, gammelkristna osv. Det kan väl inte vara så svårt.

   Och ja, en chokladkaka med jättelika karikatyrläppar och svart hudfärg på en gubbe som pryder omslaget borde vara okey tycker jag nog också. Svartkaka vore ju ett namnförslag. Och så en annan bredvid med vit choklad, vitkaka. Ansiktet där kan ju vara en tanig eller överfet vit upptäcksresande med plågat blekt utseende. Skulle ju lysa fint i hyllorna.

   Radera