6 oktober 2012

Kommunism och frihet är motsägelser!

Stockholm har denna lördag bjudit på fantastiskt sensommarväder.

En långpromenad i Nackareservatet med massor med hög luft gör mirakel efter arbetsveckan. Trots detta gör några av helgens nyheter det svårt att njuta, fullt ut, av frihetskänslan! Det finns andra som har det så bedrövligt mycket sämre!

I Nordkorea lyckades en soldat ta sig över det som kallas ”världens hårdast bevakade gräns”. ”Ta sig över” innebar dock att han först var tvungen att skjuta ihjäl två av sina egna befäl.

I Kuba greps Yoani Sánchez, frilansjournalist för den spanska tidningen El País och dessutom bloggare, när hon försökte ta sig till rättegångsstarten mot spanjoren Ángel Carromero. Carromero står anklagad för att ha orsakat olyckan där den kubanske regimkritikern Oswaldo Payá förolyckades i somras.

De kubanska myndigheterna säger att Yoani Sánchez var ute efter att skapa ”provokation och mediecirkus”.

I dag har hon släppts efter timmar av förhör och förnedring av kubanska myndigheter.

Två av världens sunkigaste kommuniststyren hamnar återigen i omvärldens blickfång!

Vi ska vara tacksamma över att vi har möjlighet att passera rikets gränser utan att behöva mörda. Vi ska vara lika tacksamma över att media i Sverige tillåts ta del av t ex rättegångar och vi som bloggar sänder en tanke till Yoani Sánchez för hennes tappra försök att åstadkomma förändring!

Måtte aldrig Kubakramare och kommunismvurmare få något att säga till om i vårt land!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar