30 oktober 2012

Aftonbladet, Södertälje, SD och S

Tre kommunfullmäktigeledamöter i Södertälje, som tidigare i år lämnade Sverigedemokraterna och blev politiska vildar, har nu gått med i Socialdemokraterna.

Länstidningen berättar i dag att de tre upptäckt att SD inte står för "alla människors lika värde". Nähä?

Primärt är det lätt att stilla undra varför de inte insett detta tidigare?

Sju resor värre blir det när vi förstår att de tre faktiskt är av irakiskt ursprung!

Arbetarekommunens ordförande i "Tokstan", Yilmaz Kerimo, påstår att det är sju eller åtta f d SD-medlemmar med irakiskt ursprung som nu valt att bli sossar.

Någon som förstår det jag uppenbarligen inte begriper?

En av de tre senaste avhopparna, Nader Helawi, intervjuades i Aftonbladet den 24 maj i år. Då var han SD-medlem och förklarade att han var djupt engagerad i asylfrågor och flyktingars rättigheter samt att han "värvar massor av nya medlemmar till partiet".

Ehhh?

Inte blir jag mycket klokare av att läsa dagens ledare i Aftonbladet, signerad Karin Pettersson!
Hon anklagar FP att spela SD i händerna genom att de vill lyfta integrationsfrågor högre upp på den politiska agendan.

Karin Pettersson kallar det "förskräckande naivt" att vilja lyfta upp integrationsfrågorna på bordet. Vad hennes alternativ är står möjligen skrivet i stjärnorna? Dock inte i Aftonbladet!

Själv tror jag inte ett ögonblick på de senaste dagarnas uppgifter i media som påstår att horder av alliansväljare nu börjar sneglaSD.

Jag påstår att SD och S fortsatt har sin väljarrekryteringsbas i precis samma grupp i samhället; Mestadels lågutbildade yngre med arbeten på verkstadsgolv runt om i vårt land.
T ex i Södertälje!

Kanske är det därför Södertäljepolitikerna har lätt att svinga sig mellan SD och S? Kanske är det därför sossetidningen Aftonbladets ledarskribent inte vill att vi ska diskutera integration? Kanske är det därför Jimmie Åkesson vill tejpa igen munnarna på sina partimedlemmar så att dessa inte ska säga sanningen om vad de egentligen anser? Och kanske är det därför som Socialdemokraterna glatt välkomnar f d Sverigedemokrater utan att ifrågasätta vad det egentligen handlar om?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar