27 oktober 2012

Barn, hemundervisning och fördomsfulla föräldrar

Jag har tidigare i min blogg berömt Expressens frilansande ledarkrönikör Sakine Madon!

I dagens tidning skriver hon en krönika om att undervisning i hemmet är att frihetsberöva!

Via en amishby i Minnesota, där barnen får gå barfota i kall höstlera, kommer Sakine fram till Göteborg där tingsrätten beslutat att 4 barn i en familj har rätt till hemundervisning därför att ”det enda kosherköket i Göteborg finns i deras hem”.

Barn har en rätt som inte tillgodoses i dagens Sverige och Sakine har så otroligt rätt när hon stormar till försvar av de juniorer som inte tillåts leva enligt barnkonventioner och annan lagstiftning.

Att föräldrar stundtals skulle behöva ”körkort” för att fostra egna barn är inte längre en utopi!

Jag delar tillfullo Sakines åsikt att barn alls icke måste stöpas i sina föräldrars, fördomsfulla eller religiösa, ledband!

1 kommentar:

  1. Problemet med skollagen från förra året är att den är det enda förbudet mot hemundervisning som införts i ett västland sedan Tyskland 1938, när nazisterna styrde. Hemundervisning på religiösa grunder omfattar mindre än 10% av undervisade barn. Det så kallade "körkortet" för att uppfostra egna barn är del av ett fascistisk idégods. Det bygger på idén att staten är allt och individen inget, tex. formulerat av fascistpartiet i Italien. Hemundervisning är inte det samma som insynsfrihet. Sekulära hemundervisare (de flesta) följer läroplan, nationella prov och har regelbunden kontakt med tillsynslärare tillsatt av kommunen. Det finns statistik på detta, varför svenska politiker ignorerat denna vet inte jag och det är beklagligt. Kan inte du sätta dig in lite mer i saken? Se om du kanske kan ändra uppfattning?

    SvaraRadera