20 september 2012

Att leva som man lär är tydligen svårt

DN berättar på torsdagskvällen om den tyska piratpartisten, tillika författaren, Julia Schramm som fått tokspel över att fildelare bums publicerade hennes nyutgivna bok på fildelarsajter.

Tillåt mig asgarva!

Malin Ullgren på DN Kultur var i går, onsdag, inne på lite samma tema. Malin ifrågasätter hur en människa med vänsterideologiska åsikter bör leva? Hon tar Nina Björk i försvar när denna säger: ”Nej, jag lever inte exakt som jag lär!”

Varför förespråka en livsstil som man själv inte är beredd att leva efter?

Beats me!

Jo Malin, jag förväntar mig att du och dina gelikar lever precis exakt som ni lär! Att ni skickar era barn till den kommunala skolan 1A, går till den av samhället anvisade folktandvården, för allt smör i Småland inte väljer husläkare eller placerar de pensionspengar som statens förval så ”fint” förvaltar.

Att Julia Schramm ens har mage att protestera mot sina partisympatisörer när de faktiskt väljer att leva som de lär är inget annat än beklämmande!

Malin och Julia; Ni är minst sagt beklagansvärda!

1 kommentar:

  1. Ha, ha. Ja det är lite kul. Men jag tycker ändå att du inte kan jämföra piratpartisten med vänstermänniskor i allmänhet.

    I piratpartistens fall anser jag också att du har rätt. Där luktar hyckleriet tydligt och fränt. Men vänstermänniskor, som ofta får stryk så det stänker om det i media ifall de inte lever som de lär, det är lite en annan grej. Dessvärre. De kommer undan med att deras utopi om "det perfekta plansamhället" inte har inträffat i verkligheten. Så de lever i ett marknadsstyrt kapitalistsamhälle och kan då anpassa sig efter det, delvis. Även om deras egna ideal helst vill ha nya rutiner på alla plan. Men det här är ju mest min egna ståndpunkt, media resonerar ju inte så. Utan kastar sig glatt över alla hycklartendenser, förbehållslöst.

    Dessutom är ju vänstermänniskor mer moraliskt styrda än vanligt folk tror jag. (Delvis bra, men mest dåligt). Och absolut mer känslomässigt styrda. (Nästan enbart negativt. Tänk på alla försök med individuella ömmande fall, som minskar överblick, orsaker och sammanhang. Likaså demonstratoner. Gapskrikande känslostyrda anti-intellektuella hoper av monotont brölande massor.)

    Jämför jakten på Juholt eller Laila Freivalds med Bert Karlsson. I Berts fall lyfter ju inte någon på ögonbrynen. Alla förväntade sig att han skulle mackla med ekonomin i största allmänhet. ("Än sen, det är ju Bert").

    SvaraRadera