17 september 2012

Arbetsförmedlingen oförmögen förmedla arbeten!

DN avslöjar att Arbetsförmedlingen anlitar Proffice för att rekrytera personal till sin egen verksamhet!

Ibland stannar världen till ett ögonblick och blir därefter aldrig mer densamma!

En bagare som köper sitt bröd i livsmedelshallen i grannkvarteret?

Anette Ekström, personalchef på Arbetsförmedlingen, säger att hon initierat förfarandet och att hon inte ser det konstiga i saken. "Vi ska ägna oss åt att få arbetssökande i arbete", säger hon och vill få oss att tro att detta är förklaringen till att Proffice engageras.

Hennes uttalande är så abstrakt så att svaret på frågan "Var tar universum slut?" framstår som ett under av klarhet i jämförelse!

DN berättar vidare att olika bemanningsföretag, sedan 2011, fakturerat Arbetsförmedlingen mer än 38 miljoner kronor för olika uppdrag.

Generaldirektören Angela Bermudez-Svankvist lär ha en del att förklara. Inte minst efter att hon, i en debattartikel i DN förra månaden, påstod att Arbetsförmedlingen bedriver ett "intensivt arbete med att matcha arbetssökande mot lediga jobb"!

Det påståendet står ju i diametral motsats till dagens avslöjande. Snacka om att totalt ha missuppfattat uppdraget!

Är det dags att skrota Arbetsförmedlingen och, uppenbarligen, spara skattekronor som strös på aktörer som gör jobbet som Arbetsförmedlingen är satta att göra?

2 kommentarer:

  1. Något borde nog i alla fall göras. Att man kanske skall splittra upp AF, och rentav sälja ut vissa bitar kanske. Mycket talar emot det, men samtidigt så får man väl då en mer småskalig, lokal och närvarande verksamhet. Möjligen.

    Förr var det väl mest personal till offentliga sektorn som förmedlades via AF. Nu när den blir mer privatiserad så kanske AF tappar inflytande där.

    SvaraRadera
  2. Ylva Johansson öppnade precis upp för att man kanske borde differentiera utbudet av arbetsförmedling. (igår onsdag). Lite oklart hur, men inställningen verkade överraskande uppriktigt öppen. Men de arbetslösa i fokus. Lät lovande.

    SvaraRadera