12 april 2012

Strejken är avblåst! Synd!

Den befarade strejken är avblåst!

Jag hade nästan hoppats på det motsatta.

Med en fackrörelse som tappat medlemmar i horder de senaste åren, inte minst bland ungdomar, som bl a arbetar i snabbköpskassorna, så hade det varit intressant att kolla in reaktionerna när massor med oskyldiga, icke-fackanslutna, hade drabbats.

Men nu slår sig fackpamparna för bröstet och skroderar om sina egna framgångar. Med viss rätt för avtalet blev dyrköpt för arbetsgivarsidan.

I slutänden är det alla vi konsumenter som kommer att få betala det nya avtalet genom höjda livsmedelspriser. Vilket kommer att resultera i högre lönekrav och sedan är inflationssnurran i okontrollerbar spin!

LO vägrar förnya sig och vägrar förstå att kollektivismen som tanke tillhör anno dazumal!

De har synpunkter på att Moderaterna tar emot bidrag från anonyma bidragsgivare samtidigt som de själva pumpar in stora summor till sossarna medan en majoritet av medlemmarna röstade på något annat parti senast det begav sig. Samtidigt köper många svenskar kombilotter från A-lotterierna utan att ha en susning om att pengarna rasar rakt ner i den socialdemokratiska partikassan!

Mycket dumt har, uppviglande, sagts från fackligt håll under de senaste veckorna. Till det mest korkade hör det som Byggnads avtalssekreterare Torbjörn Johansson sa i samband med alla tramsiga sympativarsel: ”Det är självklart för oss som byggnadsarbetare att stötta våra fruar, sambos, döttrar och vänner i deras kamp för en jämställd lön”.

Det är inte bara flåshurtigt, grabbflabbigt, påstått, det är också utstuderat sexistiskt!

Torbjörn, som måste vara en riktig karlakarl, säger underförstått att på byggarbetsplatserna vill han och hans grovarbetande manliga kollegor verkligen inte ha kvinnliga kompanjoner. De hör uppenbarligen hemma i snabbköpskassan. Vidare menar han troligen att alla i hans bransch har/borde ha kvinnliga partners med lägre lön än de själva. Bedrövligt inskränkt och ojämställt!

I stället kunde Torbjörn ha krävt otroligt låga löneökningar för sitt eget område för att uppnå den efterlängtade jämställdheten.

Nu är lönesnurran i gång och Löfvén har stora väljarsympatier trots att han inte redovisat ett dugg av sin egen politik.

Här gäller det att ta några extra djupa andetag och hoppas att luften inte går ur Sveriges, hittills goda, ekonomi!

2 kommentarer:

  1. Icke anslutna medlemmar har avtalad rätt till sin lön och de är inte bundna till någon strejkplikt. Om arbetsgivaren prompt skulle vilja slippa betala dem så får de sätta arbetsplatsen i lock out.

    SvaraRadera
  2. ...vilket arbetsgivarna hade gjort.

    SvaraRadera