20 april 2012

Nubbe å rock and roll på hemmet!

Riksdagen har beslutat, enligt regeringens förslag, och fr o m 1 juni blir det tillåtet att servera alkoholäldreboenden och andra typer av särskilda boenden.

Äntligen!

Den alldeles självklara frågan har egentligen tagit på tok för lång tid att få klubbad.

Naturligtvis ska den som vill kunna få ta sig en wirre, ett glas vin, eller en likör även om man bor på ett särskilt boende. Bara för att man behöver extra omvårdnad så innebär detta inte per automatik att man måste omyndigförklaras i frågor gällande livskvalitet.

I måndags, i tv-programmet "Fråga Doktorn", intervjuades Eleanor Bodel, popstjärna en gång i tiden med titlar som "One way ticket" och "Jag önskar att det alltid vore sommar".
Eleanor hade, och har, mycket intressant att berätta. Bl a har hon varit med och startat "Generationskören" i Umeå. En kör där medlemmarna är mestadels "pantertanter" och där endast rock and roll står på repertoaren.

Eleanor menar att resten av samhället har svårt att fatta att det nu är rock and roll-generationen som tar klivet in på äldreboendena. "Pärleporten" funkar liksom inte längre!

Äldreboendena i riket kommer snart att rocka fett! Då är det också solklart att en bira ska kunna klämmas eller en vinare tömmas!

Riksdagens beslut är "bättre sent än aldrig"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar