19 april 2012

Arkelsten klok om partikassorna!


Partisekreterare Sofia Arkelsten (M) skriver i dag ett debattinlägg i Expressen angående finansieringen av de politiska partierna.

Bl a tycker Arkelsten att lotterier är ett tveksamt sätt att få in pengar till partikassorna.

Jag har, vid flera tillfällen, noterat att det är många som köper s k Kombilotter från
A-lotterierna utan att ha en susning om att detta innebär en sponsring av Socialdemokraterna.
Därför tycker jag att Arkelstens inlägg är bra!

Sofia skriver också att det är "centralt att partiernas samtliga inkomstkällor ses över".

Jag håller helt med!

Varför inte låta de LO-medlemmar som inte röstar på sossarna få väsentliga avdrag på medlemsavgifterna? De har ju inte direkt bett om att få bidra till sossarna.

Den gläfsande vänsteropinionen, som under en längre tid ondgjort sig över att Moderaterna inte velat redovisa de bidrag de mottagit, borde kanske ha kvävt gläfsandet i sin linda.

Om jag som privatperson vill ge bidrag till ett politiskt parti borde det inte angå någon. Inte ens om bidraget är över 20.000 kronor.

Men om folks pengar, i någon slags kollektivistisk anda, som individerna inte godkänt, skickas till ett parti de inte vill stödja så finns det all anledning att se över, och skärpa, lagstiftningen.

1 kommentar:

  1. Det är rimligt att all pengagenerering som syftar till att stödja en organisation eller något liknande skall redovisas öppet. Kostnader för administration, större bidragsgivare/köpare och mottagare bör vara transparent. Det är hemskt att se hur organisationer gömmer sig bakom företag som få känner. Om exempelvis ett företag med namnet svenskspel (namnet upphittat av mig) ger allt överskott till SDs valfond så skulle media avslöja det, men om företaget istället stöder något av våra andra politiska partier skulle det troligen vara tyst. Större mottagare böranges i broschyrer och på eventuella lotter.

    SvaraRadera