17 april 2012

"Nya" sossar kräver vassare regering!

Anders Borg (M) presenterade i går en försiktig vårbudget.

Med 2 år till nästa val är det inte förvånande att den är just försiktig. Några extravaganta utsvävningar var liksom inte att vänta.

DN Debatt i dag skriver Stefan Löfven (S) och Magdalena Andersson (S) ett intressant inlägg.
Med ett erkännande som att sossarna "varit för dåliga på att betona människors eget ansvar att göra sig anställningsbara" tycks det som om vi ser ett embryo till paradigmskifte.
Löfven och Andersson konstaterar också att det för varje människa är förmågan till egen försörjning som är nyckeln till att kunna känna sig fri och kunna göra egna livsval.

För mängder av arbetsskygga, bidragsberoende vänsterväljare lär dessa "sanningar" komma som en smärre chock och ett antal vänstersossar lär börja snegla ännu mera vänsterut.

Sista ordet om en förnyelse av en, under årtionden, paralyserad sossepolitik lär därmed inte vara sagt.

Som av en händelse skriver Lars Ohly (V) i dag på Expressens debattsida att något rödgrönt samarbete inte bör ske inför valet 2014.

Kriget om vänsterväljarna är därför i full gång!

Med reformerande sprickor i sossespacklet tror jag vi är många som, skrämmande nog, vill veta mera.

Äntligen kanske en öppning visar sig som bäddar för en kommande dynamisk politisk debatt.

Jag tror att Vänsterpartiet blir de stora förlorarna om Löfven och Andersson fortsätter att utveckla sina tankar. Jag är övertygad om att flertalet svenskar vill ta stort eget ansvar för sina liv i stället för att sukta efter bidrag eller bli kommenderade skolor och vårdinrättningar som de helst velat slippa!

Jag förväntar mig att regeringen vässar knivarna inför kommande strider mot en, eventuellt, nytänkande socialdemokrati!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar