8 april 2012

Danmark spelar enligt terrorns regelbok?

En terrorist som fått sin sak korrekt prövad av domstol, i ett civiliserat land som följer rättstatliga principer, och som därefter dömts, förtjänar ingenting annat än förakt av oss andra.

Förhoppningsvis ger det terroristen ett ögonblick av klarsyn när han/hon ges möjlighet att ta del av hur det fungerar i ett demokratiskt land.

Det omvända, när ett land byter planhalva och kliver över till mörkerkrafternas regelverk, och svarar med hemliga domstolar, och domare som tillåts döma under anonymitetens galna täcke, är skrämmande att tänka sig.

Danmark har beslutat att använda sig av det senare och vips ger det vårt södra grannland det bisarra ett ansikte! Det är danska Jyllands-Posten som avslöjar det hela.

Advokat Kåre Traberg Smidt konstaterar helt riktigt att hans klient troligen utsatts för avlyssningar men advokaten får inte veta vilken domstol, eller vilken domare som beslutat om saken. Han ges därmed ingen möjlighet att kontrollera att de anklagelser hans klient har rätt att försvara sig emot, åtminstone i en öppen demokrati, är korrekta.

Den nya vänsterregeringen i Danmark lär få några svettiga dagar framöver och Justitieminister Morten Bødskov (S) lär få svårt att klara matchen!

Skäms Danmark!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar