9 april 2012

Expressen tipsar biltjuvar! Kriminellt!

Kvällstidningarna i riket roar sig understundom med att publicera namn och adress till höginkomsttagare. Ibland handlar det dessutom om hur mycket dessa betalat för sina bostäder.

Jag har tidigare tyckt till om saken eftersom jag anser att det är en hjälpande hand till mindre nogräknade personer.

När läsare ifrågasatt tidningarnas tilltag brukar svaret bli att det finns ett ”allmänintresse” och att uppgifterna ändå går att plocka fram ur offentliga register.

I dag ägnar sig Expressen åt en ny typ av brottsbefrämjande verksamhet!

Löpsedlarna, åtminstone i Stor-Stockholm, vrålar ut att vi, minsann, får ta del av vilka som kör omkring i lyxigare varianter av bilar i vårt närområde.

Inne i tidningen finns spaltmeter med namn på bilägare samt vilket bilmärke och modell de glider omkring i.

Med jämna mellanrum utför stöldligor räder över vårt land där målet ofta är t ex lyxigare modeller av BMW. Om inte själva bilen stjäls, omskyltas och fraktas utomlands så är intresset riktat mot t ex airbags, backspeglar eller andra tillbehör.

Troligen anser tidningens ansvarige utgivare att även denna typ av publicering går under ”allmänintresset”. Själv har jag svårt att se varför det skulle vara intressant att veta att Gösta i Fruängen eller Lena i Sundbyberg har valt att lägga stålarna på en bil!?!

Dagens tilltag av Expressen, som knappast lär minska kriminaliteten runt lyxigare bilar, är bedrövligt! Det är snudd på kriminellt!

1 kommentar:

  1. Jag är med i dagens Expressen, eftersom jag har köpt en bil som dom tycker platsar i sin lista. Känns jäkligt trist för mig, men biltjuvarna tackar säkert för hjälpen.

    SvaraRadera