7 november 2011

Ukraina på väg ”back to the USSR”!

En ny staty av Stalin avtäcktes i dag i den ukrainska staden Zaporizjzja.

Mannen som stod bakom miljontals ukrainares död under ”Holomodor”, svältkatastrofen 1932-1933, hedras nu på nytt!?!

Europaparlamentet erkände, för några få år sedan, ”Holomodor” som ett brott mot mänskligheten. Svältkatastrofen anses ha iscensatts av Stalins Sovjetunionen som straff för ukrainarnas motstånd mot kollektiviseringar.

Ukraina visar nu, på flera sätt, upp ett allt fulare tryne och EU bör med all önskvärd tydlighet visa att detta inte är acceptabelt!

6 kommentarer:

  1. Jaha, men jag skall be att få upplysa om att Sovjet Unionen besegrade Tyskland och A.H. vid Stalingrad och pågick mellan 21 augusti 1942 och 2 februari 1943 och innebar att det gick mer illa för nazisterna på Östfronten tills Sovjet intog Polen och därigenom Berlin och det som blev DDR efter kriget. Så, att påstå att Stalin enbart var en kuslig mördare och diktator är rena dumheterna. Ryssland är historiskt ett annorlunda land, som är svårskött pga Ryssland är mer än tio ggr större än Europa och sträcker sig från Kolahalvön och Sankt Petersburg i väst till Kamtchatka och Sachalin samt Vladivostok i närheten av Nord Korea och Kina.

    Det var Sovjet och Stalin som räddade Europa och befriade det från nazismen - inte USA - det kan stå för dem som tycker det! Leve kommunismen! Kasta inte skit på Lenin och Stalin!

    F.ö. så var inte USA först i rymden utan Sovjet med både Sputnik, Lajka och Jurij Gagarin samt Marina Tereshkova! Dessutom hade hade man i alla fall bättre teknik än väst!

    SvaraRadera
  2. Ha-ha. "Svältkatastrofen anses ha iscensatts av Stalins Sovjetunionen som straff för ukrainarnas motstånd mot kollektiviseringar". Just därför svältade på den tiden ryssar i Volgaregionen, kazaker i Kazakstan och kauksiska folk i Norra Kaukasien? :))) Bara för att straffa ukrainare...

    SvaraRadera
  3. Ja visst är världen obegriplig när man bara närts med ensidig information.

    SvaraRadera
  4. Bra för Ukraina att slippa EU och bra för alla med nytt SSSR! Svälten berodde f. ö. på krig och missväxt, inget annat.

    SvaraRadera
  5. Ett par intressanta kommentarer från folk som tycker att Stalin var en kul kille....
    Tänk så olika vi tolkar historien!

    SvaraRadera
  6. På vilket sätt uppvisar ukraina ett allt fulare tryne genom att återställa en staty som förstörts pga skadegörelse?

    Om någon hade förstört någon staty på någon gammal kung i sverige, så hade man återställt den också, trots att kungen i fråga kanske inte var så värst trevlig.

    Statyer är kultur och historia - som visar både trevlig historia och kultur precis som otrevlig.

    Det har ingenting med Holodomor att göra, och jag tycker att det är tråkigt hur du förvränger en ganska enkel fråga till något annat än vad det faktiskt är, för att göra simpla poänger som hade fallit som korthus i en ordentlig debatt, som baseras på fakta istället för dina personliga "tolkningar".

    SvaraRadera