25 november 2011

Anhöriginvandring och s k sista-länken-fall

Regeringspartierna är oense när det gäller regelverket kring utlänningslagen och vad som ska gälla i ärenden liknande ”Ganna-fallet”.

Jag är ambivalent!

Och inser att vad jag än skriver i mitt inlägg kommer jag att mötas av himlastormande protestyttringar!

Att s k ”sista-länken-fall” per automatik skulle få uppehållstillstånd i Sverige anser jag inte är självklart!

Vi är en alltmer åldrande befolkning och när sådana som jag, en 60-talist, går i pension så kommer det inte finnas många kronor kvar för oss.

Om vi blir alltför ömmande empatiska och tillåter åldringar som de facto inte tillför Sverige något utan behöver ekonomiskt stöd så lär inte ekonomin i riket längre gå runt.

Visst, det är tårdrypande att läsa om de som, själva eller via anhöriga, orkar ställa upp i pressen och begråta sina, och sina anhörigas, öden. Men hur är det för alla andra som inte står ut med att ställa upp på löpsedelsrubriker?

I samband med uppmärksamheten kring Ganna så krävde flera partier lagändringar. Men när Socialutskottet röstade om saken så var alla emot utom sossar och vänsterpartister. I dag svajar även KD.

Frågan är en extremt svår sådan!

Utan stor arbetskraftsinvandring så lär vi dock aldrig ha råd att erbjuda en frihamn till de vars släktingar lämnat dem vind för våg, och till sist ensamma, i ursprungslandet!

2 kommentarer:

  1. Vi får se hur långt MP kan pressa M innan väljarna flyr!?

    (M)icke

    SvaraRadera
  2. Birgitta Karlsson, Uddevalla26 november 2011 19:33

    Tycker du då att det är rätt att låta brottslingar få uppehållstillstånd här i Sverige, och skicka ut gamla och barn. Vet du hur en utvisning KAN gå till. Här kan du läsa, www.stefansward.se Läs artikeln om pastorn som skulle utvisas, han blev misshandlad av Polisen, bunden till händer och fötter,mm. Jag ber dig och andra att läsa denna artikel,blir ni inte upprörda över detta,hur svenska myndigheter behandlar en försvars,lös människa,då vet jag inte. Denna artikel öppnar synen för oss,på hur det kan gå till vid utvisningar. Detta skulle jag inte att min värsta ovän få uppleva. Jag säger till dessa myndigheter, FY SKÄMS.

    SvaraRadera