17 november 2011

Ulla Hamilton valde rätt resealternativ!

Ulla Hamilton deltog i början av månaden på en kongress i New York och idag förfasas medievärlden över kostnaden för resan och över valet av hotell.

En storm i den svenska lilla, rent av sjukt trånga, ankdammen!

Global Partners Summit uppmanar på sin hemsida deltagarna vid mötet att bo på Millennium Plaza. Anledningen torde vara av rent logistiska skäl. Således är det svårt att ha synpunkter på hotellkostnaden.

SvD ger i dag förslag på andra hotell och andra flygbiljetter. Naturligtvis till betydligt lägre kostnad än den nu uppkomna.

Javisst, för den som vill turista i New York, som inte bryr sig att flygbiljetten inte är ombokningsbar och som vill spara reskassan till shopping så fungerar säkert SvDs förslag utmärkt.

Att Ulla valt att resa business class, som f ö kostade totalt 9.000 spänn mer än kollegornas biljetter i apklass, tycker jag rent av hedrar henne. Hon var mån om att vara alert under dagarna i The Big Apple. Den som flugit långt bakom skynket vet alltför väl att det tar ett antal dagar att komma i fas med sig själv.

Denna gång tycker jag att Hamilton har gjort helt rätt val!

Att hon sedan har totalfel i frågan om dubbdäck är ett helt annat blogginlägg!

F ö ser jag fram emot när Roger Mogert (S) ska ut och resa i tjänsten framöver! Jag förväntar mig att han reser med lågprisflyg samt bor på vandrarhem!

5 kommentarer:

  1. Nej, du har fel. Eftersom våra skatter finansierar hennes resa måste hon hantera dem varsammare än så. Att slösa med skattepengar är en synd. Det tyder på ignorans från hennes sida att inte inse det.

    Dessutom är det en meningslöst och tunnt argument att man är får sova bättre i business på väg till USA. Alla flyg dit går på förmiddagen och det är knappt att de ens släcker lyset på vägen västerut. Åt andra hållet kan man sova lite mer men då skulle ju Ulla ändå hemåt.

    Pinsamt och symptomatiskt på att en politiker varit politiker alldeles för länge.

    SvaraRadera
  2. Mycket pengar för de som bor på äldreboende och ligger på golvet. Men det klart det skiter moderaterna i. Ulla Hamilton alert, när ska under ske ? Vi lever inte i drömmarnas värld som moderaterna tror.

    SvaraRadera
  3. Visst politiker kan sko sig så mycket dom vill ! Men i förlängningen tappar att mer människor förtroende för politik och vill således inte betala skatt eftersom de inte litar på systemet. Det har hänt ett land som heter Grekland och dom har lite jobbigt med det nu !

    SvaraRadera
  4. @Niclas: Att inte kunna sova på ett flyg dagtid får stå för dig. Jag tror att Ulla sov gott! Att vara politiker är att vara ständigt påpassad, ha telefoner som ringer och journalister som jagar. Några timmar i ett flyg kan ge behövlig vila. Trots att det är ljust ute!
    Dessutom kunde hon säkert tillgodogöra sig mötesdagarna på ett sätt som inte skett om hon rest bakom skynket! Förhoppningsvis kommer lärdomarna oss väljare tillgodo!
    @Roggan: Aftonbladet visade i en undersökning att kommunalt drivna äldreboenden är de sämsta. Alltså drömmer du om en förgången sossetid som just är/var en dröm! Å vad har det med Ullas USA-resa att göra?
    @bloggare: Jag tror politikerföraktet skulle ha varit ännu större med en höjdare som rest ekonomiklass och sedan slumrat på foton från mötesdagarna...

    SvaraRadera
  5. Jag håller med dig även om jag inte röstar borgerligt. Ska man resa över halva jordklotet i yrket måste man ha förutsättningar att göra ett bra jobb. Min arbetsgivare har en liknande policy där vi reser business class på alla resor som är längre än 4 timmar. Alternativet vore att hon hade anlänt en dag tidigare för att vila ut och det hade gått på samma sak.

    Frågan jag ställer mig är i så fall om det verkligen var nödvändigt att åka till USA från första början men det är en annan historia.

    Politiker som missbrukar sina förmåner ska sättas åt men media får samtidigt inte starta omotiverade politikerdrev för de som aldrig har arbetat under de här förutsättningarna har bara sin semesterresa som referenspunkt och ser bara en kostnad. Oansvarigt av media.

    SvaraRadera