16 februari 2013

Om blodiga biffar och diarréer

Men? Jag gillar ju att äta kött!

Vad går egentligen upp mot en äkta amerikansk hamburgare, nej inte snabbmatsställets, mediumgrillad och saftig? Såå nära himmelriket!

Ja, i dag tycks det vara en sanning så dålig som någon!

Efter senaste tidens häst-ståhej avslöjas nu att tarmbakterier hittats i sex tusen kilo nötkött. Kanske fanns ehec-krypen i så mycket som tolv ton men hälften av detta ko-lass har vi redan stoppat i oss i form av burgare och kebab.

Yvonne Björling, vd på företaget Sven P, som skickat ut köttdyngan över riket, säger till Aftonbladet: ”Är det 12 ton som kommer in så tar man inte prov på varje liten bit”.

Nej, så kanske det är. Men frågan som gnager sig kvar är varför inte Yvonnes firma haft bättre koll på sina leverantörer?

En blodig diarré bort väntar kanske helvetets flesta kval för en massa kunder!

Men visst är det bra att köttspektaklet kommer fram i människors medvetande. Själv läser jag med förtjusning en artikel i Expressen som berättar om Annika som gick ned 15 kilo genom att käka rotfrukter ett tag.

Någon vegan blir jag aldrig! Däremot kommer jag hädanefter att vara en ännu större skeptiker när det kommer till valet om vad som ska få passera ned genom matstrupen!

2 kommentarer:

  1. Hoppas att det kommer något gott ur denna skandal.
    Förhoppningsvis blir konsumenterna mer medvetna, ratar billigt kött från antibiotikapumpade och plågade djur, för att i stället välja svenskmärkt och om pengar finns, även ekologiskt.
    Det finns ett val. Det beklagliga är att det är det dåliga och onyttiga som är billigt ...

    SvaraRadera