15 december 2010

Hemköps bonuskort - en bluff?

Jag tillhör dem som glatt införskaffar så många ”kundkort” som möjligt. Dessa drar jag så mycket jag kan. In trillar med jämna mellanrum bonuscheckar som jag naturligtvis drar nytta av.
Jag är ingen butikskedja trogen utan handlar varhelst jag finner lust att göra det!
Hemköp är dock en butik som troligen har sett mig för sista gången! Har dragit mitt medlemskort hos dem varje gång jag handlat. Det blir sporadiska besök p g a att deras butikslägen oftast inte passar mig. Hos vilken annan butikskedja som helst så spelar detta ingen roll. Mina bonusgrundande belopp förs vidare tills att det är dags att ge mig bonus. Så icke hos Hemköp! I varje månads kundbrev står visserligen att mitt bonusgrundande belopp förts vidare men någon bonus har jag inte sett röken av på flera år!
Jag ruttnade till sist och kontaktade deras kundtjänst. I svaret från dem, ett mycket kortfattat sådant, fick jag veta att understundom raderas hela bonusen och man får börja om på nytt!
Törs man hoppas att fler gör som jag och bojkottar skitkedjan?

5 kommentarer:

 1. Ur villkoren per idag 110115:

  "Bonusutbetalning görs för närvarande fyra
  gånger per år i form av bonuscheck. Bonus
  utbetalas endast om bonusbeloppet uppgår
  till 20 kr eller mer. Om bonusbeloppet
  understiger 20 kr vid utbetalningstillfället
  förs upparbetat bonusbelopp över till nästa
  period. Bonus som inte utbetalas enligt
  ovan kommer dock som längst att sparas i
  12 månader."

  Således: Om du handlat för mindre än 4000 kronor på ett år uppnår bonusen aldrig gränsen 20 kronor innan den bränner inne.

  Ingen bluff.

  SvaraRadera
 2. Att varje månad få ett kundbrev där det sägs att
  x antal kronor i bonus förts vidare till kommande månad men att det aldrig någonsin dyker upp någon bonus - det tycker jag är bluff!
  Ett litet hushåll som handlar hos flera kedjor gör rätt i att välja ett annat alternativ än Hemköp!

  SvaraRadera
 3. Om man väljer att bojkotta Hemköp och kalla det en skitkedja för att man inte får så mycket som en tjuga tillbaka när man handlat för mindre än 4000 på ett år, så tycker jag nog att man har för lite att bekymra sig över i världen.

  Jag skulle inte byta den där tjugan mot bekvämligheten att kunna handla på Hemköp alls, så det får du göra själv.

  SvaraRadera
 4. Ja, så kan man ju se det. Själv handlar jag hos en annan kedja som ger mig dubbelt så mycket i bonus och som aldrig raderar mina inköp utan för vidare summan tills dess jag når upp till bonuschecken. Men det är ju olika vad man tycker om saken.....

  SvaraRadera
 5. Dubbelt så mycket av inget, najs...

  Nu säger du att du handlar på en annan kedja, det visste vi ju redan från innan. Du HAR dock handlat på Hemköp ett par gånger då och då, även om det var för sällan för att få en tjuga tillbaka på ett år.
  Varför gjorde du det? Var det för bonusen? Är bonus den enda anledningen till att du handlar?

  Kan det vara så att det passade bättre att handla på Hemköp de där få gångerna?
  Har det ändrats; det finns nu aldrig tillfällen där Hemköp är det smidigaste valet?
  Är det så är det ju bara frid och fröjd, men med tanke på att du handlat på Hemköp förut, och ingen kan tro att du bara handlade där för bonus...

  Nu vill du få det att låta som att du är smart som inte handlar där, du får ju så mycket mer bonus på de ställen du hellre handlar på. Vi andra är lite dumma.

  Som sagt, bekvämligheten att handla när det behövs i utbyte mot en tjuga - No deal. Korkat va...

  SvaraRadera