19 december 2010

Feminismen 2.0 - en utopi?

De kommentarer jag fått på mitt blogginlägg, angående Maria Svelands ”kulturartikel” i DN, från s k feminister lämnar en del att önska tycker jag. (För den som är, lyckligt, ovetande handlade Marias åsikter i grund och botten om tv-serien ”Våra vänners liv”. Det hade varit roligare att läsa hennes synpunkter på ”Svenska Hollywoodfruar”!)
Det har mest handlat om skällande typ bandhund och uppstaplande av invektiv. Jag kallas bl a för neanderthalfjolla, vad det nu var för fel med att vara fjolla på den tiden? Det fanns nog folk som tyckte att även neanderthalfjollorna kunde vara läckra!

Alltihopa påminner mig om Johan Ulveson när hans tonårsrollfigur i en berömd Lorry-sketch svarade ”Määh, vi har ju ingen lokaaaal ju!” till samtliga frågeställningar han fick J!
Om nu feminismen i sin nuvarande form är så briljant och värd att uppmärksamma, är det då inte konstigt att inte en majoritet av befolkningen håller med? Borde inte Schyman & Co ha fått 98 % av väljarstödet i, det nyligen genomförda, valet?
Jag tror att det skulle vara nyttigt för feministrörelsen att backa tillbaka till de hålor de befann sig i innan den amerikanska radikalfeministen Robin Morgan år 1968 uppmanade till ”kast med bh”! En omgruppering följt av framtagande av nya visioner, i stället för de mantran som tragglats genom åren, och tragglas än i dag, och sedan framläggande av ”Feminismen 2.0”. Då kanske vi skulle vara några flera som, åtminstone en stund, skulle vara redo att lyssna och ta till oss en del av budskapet!
Om alternativet är att stå fast vid nuvarande upplägg, erkänner jag att jag inte är anhängare till förespråkarna för feminismen. Dock envisas jag med att påstå att jag är jämställd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar