10 december 2010

Har Hamilton tappat greppet i dubbfrågan?

Trafikborgarrådet i Stockholm, Ulla Hamilton (M), funderar på allvar att införa miljözoner som på sikt omfattar hela innerstaden! I dessa zoner skulle det råda totalförbud mot dubbade vinterdäck.
Jodå, jag vet att det krävs stora insatser för att luftkvalitén ska hamna under gränstaket. Men jag vet också att många vänner och bekanta bor långt bortom tullarna och att de just nu upplever minst sagt svåra vägförhållanden där inget annat än dubbar biter.
Med ett dubbförbud i innerstaden skulle ett stort antal människor vara tvungna att än mer riskera livhanken för att ta sig till arbetet.
Ullas allianspartner Per Ankersjö, stadsmiljöborgarråd och centerpartist föreslår i stället en miljöavgift som dubbanvändare måste betala. Det tycker jag är ett mycket bättre förslag än förbud! Visserligen svider säkert avgiften i plånboken hos de som drabbas. Men då är det ändå upp till varje individ att besluta om dubb ska eller inte ska sitta på däcken.
Ulla bör sätta på broddar på skorna så att hon lyckas få stopp på sig själv innan hon slirar i väg för långt i dubbfrågan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar