25 april 2021

Vaccinvägrande 65-plussare med svinaktigt beteende

I ett längre reportage i SR P1 ”Godmorgon världen” samt i kortare Eko-sändningar under dagen har vi kunnat lyssna till specialistsjuksköterskan Rebecca Guldberg.

Hon arbetar vid Capios vårdcentral på Kungsholmen i Stockholm och säger: ”Vi har patienter som skriker. En del är fruktansvärt ohyfsade och otrevliga mot oss.”

Nej, patientgruppen det handlar om är inte ängsliga barn med överbeskyddande föräldrar. Det handlar heller inte om att mottagningen skulle erbjuda undermålig vård.

Det visar sig att var tredje 65-plussare vägrat att ta emot vaccin från Astra Zeneca och i samband med detta uppträtt som värsta sortens tonårsligister.

Att vaccinvägrarna i gruppen 65+ inte begripit att de eventuella riskerna med vaccinet är så mikroskopiskt små i jämförelse med risken att smittas och dö är förstås helt baserat på brist på intelligens och beteendet mot den tappra vårdpersonalen fullständigt oacceptabelt!

Till de som vägrat vaccin och betett sig som svin vill jag bara säga: Ni är en skam för riket och jag hoppas verkligen att ni får vänta en mycket lång tid innan ni erbjuds vaccin igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar