20 april 2021

Dags att ompröva landstingsdriven vård

I Region Stockholm finns det många som anser att allt annat än landstingsdriven vård är att betrakta som fy fy!

Detta sker trots att anställda på Capio-drivna St Görans sjukhus gång efter annan i medarbetarundersökningar hamnar på toppenplaceringar för sin personalpolitik och den trivsel de anställda säger sig uppleva samtidigt som vårdtagare anser sig bli finfint omhändertagna.

Jag fattar ingenting!

Som inte tillhörande en riskgrupp och heller inte ”Fas 3”, födda 57-61, när det handlar om att få en kanyl i armen som ska ge mig skydd mot Covid-19, så har jag tänkt att det kommer att dröja till slutet av sommaren innan det är min tur.

I dag ringde det på min privata mobil från ett nummer som jag alls inte kände igen.

I normalfallet brukar jag, och jag tror många med mig, dissa ett sådant samtal. I dag svarade jag.

En trevlig sjuksköterska på den vårdcentral jag är vårdtagare hos, och som tillhör just Capio, presenterade sig och undrade glatt om jag var intresserad av att få en nål instucken i armen inom en vecka?

Jag måste tillstå att jag skrek rakt ut! Självklart! Samtidigt gnagde tyvärr en tanke, under en kortare tid, i min skalle om att ”detta kanske är bluff.”

Efter att ha kollat ”min sida” hos 1177.se kan jag konstatera att jag inom mindre än en vecka kommer att vara närmare någon slags frihet än mängder av andra svenskar.

Jag vet att jag fortsatt kan vara smittsam och jag kommer definitivt att fortsätta att följa råden från Folkhälsomyndigheten.

Däremot är det lätt att konstatera att landstingdriven vård är alltför ineffektiv i jämförelse med privata vårdgivare.

De som har synpunkter på privata vårdgivare borde sannerligen tänka om!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar