17 juni 2020

Världens mest avlägsna lärarjobb är ledigt!


Om jag nämner ”Myteriet på Bounty” så tror jag att många vet att jag pratar om en mycket, mycket avlägsen plats på vår jord – Pitcairn Islands.

Ögruppen, som består av fyra utspridda öar, där Pitcairn Island är den enda som numera är bebodd, lär ha befolkats av polynesier i många århundraden fram till 1400-talet. 

När den portugisiske sjöfararen Pedro Fernadez de Quiros kom till Pitcairn 1606 fanns dock inget mänskligt liv där.

Myteriet på Bounty ägde rum 1789. De nio myteristerna seglade till Tahiti och förde med sig sex män och elva kvinnor till Pitcairn.

Genom åren har det bott upp till runt 400 personer på Pitcairn men numera för ön en kamp för att försöka locka nytt blod till ön. I dag bor endast ca 50 personer på ön, som endast sporadiskt får fartygsbesök några få gånger om året. Närmaste flygplats finns två dagars båtresa bort!

Inte vet jag hur jag hamnade på hemsidan som tillhör Pitcairns styre – men det gjorde jag och det är därför jag skriver dessa rader.

Är du lärarutbildad och beredd på ditt livs äventyr så finns nu chansen. Pitcairn söker en lärare för ett ettårskontrakt till de tre skolbarn i åldrarna 10 till 13 år som bor där.

Jag tänker att förvisso behöver vi alla de lärare vi har i vårt vackra land.

Samtidigt drömmer sig en del av mig långväga ut i världen i jakt efter det stora äventyret. 

Här ska villigt erkännas att denne bloggare upplevt sin beskärda del av äventyr, särskilt i unga år.

Hade jag i dag varit både ung och lärarutbildad så hade jag slagit till och genast skickat in mina ansökningshandlingar.

Om någon läsare är sugen vill jag bara påpeka att det är bråttom! Ansökningstiden går ut redan om en vecka!

Vilket fantastiskt äventyr och vilken livserfarenhet som väntar på en av världens alla lärarutbildade. Wow!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar